Прочитај ми чланак

Председништво ПОКС распустило одбор у Тополи због сарадње са СНС

0

Председништво ПОКС донело је одлуку да распусти локални одбор у Тополи, који је синоћ одлучио да остане у власти у овој општини, иако је главни коалициони партнер, странка "Боља Србија", колективно прешла у СНС.

„Грађани Тополе нису гласали за СНС на прошлим изборима, већ за Бољу Србију и ПОКС, да би напредњаке послали у опозицију, што је и учињено. Преласком Драгана Јовановића и његове Боље Србије у СНС изневерена је изборна воља грађана Тополе и неопходни су нови избори. ПОКС не може и неће да буде део ове интересне нове коалиције у срцу Шумадије“, изјавио је председник ПОКС Војислав Михаиловић, наводи се у саопштењу.

Михаиловић је додао да је ПОКС распустио свој одбор и изабрао новог повереника, јер, како каже, „не можемо ни у једном граду ни општини сарађивати са онима који се одричу дела територије Србије прихватањем споразума који де факто значи признање лажне државе Републике Косово и распродају ресурса наше земље“.

Подсетимо, председник Извршног одбора СНС Дарко Глишић је у четвртак саопштио да је странка Боља Србија, коју предводи доскорашњи председник општине Топола Драган Јовановић, колективно приступила СНС-у.