Прочитај ми чланак

Председник Владе Србије примио делегацију Двери

0

Logo-Dveri-crveni-2014

У Влади Србије данас је одржан састанак Председника Владе Србије и делегације Покрета Двери. Премијер Александар Вучић примио је делегацију Двери, у саставу: Владан Глишић, Радован Тврдишић и Бошко Обрадовић, на основу захтева који је Покрет Двери упутио пре седам дана, тражећи пријем код Председника Владе како би му изложио план мера поводом недавне ванредне ситуације која је задесила нашу земљу.

Чланови делегације Двери истакли су да упркос томе што смо политички неистомишљеници са актуелном влашћу, Двери имају обавезу као релевантан политички субјект, да када су држава и народ угрожени, узму учешћа у помагању тамо где је најпотребније.

Представници Двери изнели су став Покрета да док је трајала ванредна ситуација Двери нису износиле критике према државном руководству и ставиле су се на располагање кризним штабовима у одбрани од поплава и скупљању помоћи за унесрећене породице широм Србије, али да пошто је ванредна ситуација прошла дошао је тренутак да се јасно укаже на бројне вишедеценијске, вишегодишње и најновије пропусте у очувању народној сигурности и борби против елементарних непогода. Поновљен је став Покрета да се мора испитати одговорност на свим нивоима власти, од локалне самоуправе, преко Београдвода и Србијавода до Владе Републике Србије.

 Премијеру је представљено шест мера Покрета Двери за обнову државе:

повратак редовног служења војног рока и материјално и техничко ојачавање Српске Војске;
обнова система цивилне заштите који је требало да заживи још по Закону о ванредним ситуацијама из 2009. године;
измене и допуне Закона о водама;
подржављење водопривредних предузећа и реорганизација Србијавода;
јавни радови, радне акције и мобе, уз ангажовање домаћих предузећа на обнови; и
финансирање обнове из примарне емисије, а не задуживањем у иностранству и пребацивањем терета на домаћу привреду.

Председник Владе Александар Вучић се сагласио са одређеним критикама и предлозима Двери, док је за неке друге рекао да су неизводљиви у овом тренутку.

Време ће веома брзо показати које мере Двери су усвојене зарад општег добра и решавања нагомиланих проблема и несрећа које су нас у последње време задесиле.

(Двери СрпскеСРБИН.ИНФО)