Прочитај ми чланак

ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ ТРАЖИ да новинари поново клече

0

ОО ДВЕРИ у Пријепољу најоштрије осуђује напад на достојанство и професију новинарства. Тачније, на камермана локалне телевизије у Пријепољу, Радована Чаркиловића, који је на радном задатку, док је снимао прилог са дванаесте седнице Скупштине, вербално вређан на најпримитивнији начин од стране председника општине Драгољуба Зиндовића.

Подсећамо јавност да је и у претходном периоду било сличних ситуација од стране представника власти, али да је за разлику од прошлих случајева, овај пут камера све забележила.

Председник општине је у више наврата до сада са омаловажавањем, увредљиво и непристојно говорио како на седницама општинског парламента тако и у јавним наступима.

Као последица свега поменутог, данас смо сведоци да су локални новинари предмет вређања и шиканирања од стране Драгољуба Зиндовића.

Српски покрет ДВЕРИ у Пријепољу позива председника општине да се одмах јавно извини поменутом новинару.

Најоштрије осуђујемо вређање, ометање  рада и насиље над новинарима, што је у Србији постао манир бахате власти СНС-а и њихових партнера од републике до локала. Ово потврђује да су Двери у праву када предлажу опозицији да се уложи заједнички напор за постизање слободе медија за предстојеће изборе, јер без тога неће бити фер и поштених избора, а бахата власт напредњака биће још насилнија.

ОО Двери  Пријепоље