Прочитај ми чланак

ПРЕДСЕДНИК НИКОЛИЋ: Дилери имају доушнике у полицији

0

Toma Nikolic

Председник Србије Томислав Николић изјавио је данас да акције хапшења нарко дилера нису дале очекиване резултате и позвао Министарство унутрашњих послова (МУП) да борбу против нарко мафије спроведе боље и ефикасније.

Председник: Полицију лоше ради

Поводом извештаја о акцији „Гром 2“ Николић је рекао да ни та поновљена акција није дала резултате које грађани Србије с правом очекују у борби против наркоманије и криминалаца који се тим послом некажњено баве.

„Највећи нарко дилери или нису затечени на локацијама доступним полицији, или код њих није нађено ништа што би било основ за полицијско задржавање“, навео је Николић у писаној изјави.

Оочигледно је велики број осумњичениха обавештен, казао је Николић и додао да мисли да ће тако протећи све будуће акције, ако буду извођене на овакав начин.

„Акцију је требало извести на начин сличан хапшењу осумњичених за убиство Славка Ћурувије, када је веома мали број најодговорнијих у држави и МУП-у знао за акцију и био свестан одговорности за чување информација“, истакао је Николић.

Он је позвао МУП, посебно Управу криминалистичке полиције, да борбу против нарко мафије спроведе боље и ефикасније, уз високи степен тајности, како би резултати били конкретни.

„Очигледно је да информације цуре и да неко унапред обавештава шефове нарко мафије па они имају довољно времена да уклоне доказе о својој умешаности у организацију промета наркотицима“, истакао је Николић.

У акцији „Гром 2“ београдска криминалистичка полиција претресла је 28 станова и привела осморо осумњичених код којих су пронађени дрога, оружје и фалсификовани документи.

„Разлог за овако мали број ухапшених лежи у чињеници да већина осумњичњних није затечена на пријављеним адресама или није било основа за њихово хапшење пошто код њих није пронађено ништа инкриминишуће. У овој акцији поред осморо осумњичених приведена је и једна тетка због поседовања 15 грама кокаина“, пише у саопштењу.

Како се наводи, у акцији „Гром 1“ која је спроведена децембра 2013, на територији Србије, заплењен је 21 килограм дроге, ухапшено је 128 нарко дилера и заплењено 250 пушака, неколико пиштоља, као и 74.000 евра у готовини од продаје дроге и шест аутомобила.

(Бета)