Прочитај ми чланак

ПАД РУСКОГ АВИОНА Вучић Чепурину изразио саучешће – Увек ћемо волети Aлександров

0

Председник Владе Србиjе Aлександар Вучић посетио jе данас руског амбасадора Aлександра Чепурина како би лично изразио саучешће породицама жртава страдалих у паду воjног авиона, руском народу и званичницима.

Фотографија преузета са веб порта  Амбасада Руске Федерације у Републици Србији

Фотографија преузета са веб порта Амбасада Руске Федерације у Републици Србији

„У име Владе Србиjе, српског народа, грађана Србиjе изражавам наjдубље саучешће, уз речи да су грађани Србиjе буквално скрхани болом и да деле ту врсту бола са руским народом и грађанима Руске федерациjе“, истакао jе премиjер.

Медведев изразио саучешће породицама путника авиона Ту-154

Премијер Русије Дмитриј Медведев изразио је саучешће породицама, пријатељима и колегама путника авиона Ту-154 који се срушио изнад Црног мора, саопштила је прес-служба Владе Русије.
„Ова ужасна трагедија однела је животе људи пуних снаге и планова. Међу погинулима су новинари, војници и музичари чувеног ансамбла ’Александров‘. Они су летели у Сирију са веома добром и мирном мисијом. Немогуће је прихватити овако тежак губитак. Данас, ову велику тугу деле милиони људи“, рекао је Медведев. Руски премијер је истакао да ће „околности несреће бити темељно истражене и свима који су погођени овом трагедијом биће пружена неопходна помоћ“.

Oн jе додао да то ниjе само формално саучешће, jер jе у страшноj трагедиjи коjа jе погодила Русиjу и руски народ jутрос са падом Tопољева 154, настрадало 93 Руса, од тога 64 наших приjатеља из чувеног ансамбла „Aлександров”.

Вучић jе казао да jе то огромна туга и бол за Србиjу и додао да jе предложио да заjедно са руском страном организуjе „неку врсту манифестациjе“, где би подсетили на фантастичне концерте ансамбла Aлександров одржане у Београду.

„Србиjа ће увек волети таj ансамбл“, додао jе.

„Рекао бих и да jе господин Халилов погинуо, генерал, и да им jе велики броj солиста настрадао, али знамо да „Aлександров” има снаге да заjеднички организуjемо манифестациjу и надамо се да ћемо већ у годинама коjе су пред нама поново угостити „Aлександров” да заjедно певамо, играмо, радуjемо се и веселимо нашем братству и приjатељству“, рекао jе Вучић.

Српски премиjер jе пренео руском амбасадору и да ће упутити писма саучешћа и председнику и премиjеру Руске федерациjе Владимиру Путину и Димитриjу Mедведеву, као и министру одбране Сергеjу Шоjгуу.

Руски амбасадор jе подсетио да су уметници из ансамбла „Aлександров“, коjи су jутрос погинули приликом пада авиона руског Mинистарства одбране у Црно море, често долазили у Србиjу и волели нашу земљу.

„Oваj ансамбл jе веома познат и често jе долазио у Србиjу. Њега су волели у Србиjи и он jе волео Србиjу и Србе. Само током мог мандата долазио jе у земљу два пута“, закључио jе Чепурин.

Чепурин jе захвалио председнику Владе Србиjе Aлександру Вучићу и српским приjатељима коjи су дошли данас, у недељу, да му изразе саучешће.

„Aлександров“ jе, према речима руског амбасадора, познат ансамбл и уметници тог састава чинили су велики део путника коjи су се налазили у авиону, а летели су из Русиjе према воjноj бази Хмеимин у Сириjи, да заjедно с руским воjницима прославе Нову годину.

Председник владе Србиjе Aлександар Вучић посетио jе данас руског амбасадора како би лично изразио саучешће породицама жртава страдалих у паду воjног авиона, руском народу и званичницма

Премиjер jе поводом пада авиона руског Mинистарства одбране у Црно Mоре упутио телеграме саучешћа председнику и премиjеру Русиjе, Владимиру Путину и Димитриjу Mедведеву као и министру одбране Сергеjу Шоjгуу.