Прочитај ми чланак

Потукли се напредњаци у Житорађи

0

Вербални сукоб потпредседника СНС у Житорађи Зорана Стајковића и председника Месног одбора у Бадњевцу Велимира Митровића прерастао је у физички обрачун у коме је најдебљи крај и три шава на бради извукао Љубиша Митић, председник Месног одбора Житорађа 1.

 

Митић је добио посекотине на бради, а након прегледа у Дому здравља у Житорађи, пребачен је прокупачку болницу где му је рана ушивена.

sns  muve

И док у Тужилаштву потврђују да је дошло до „нарушавања јавног реда и мира“, те да је полиција интервенисала и да су узете изјаве свих актера, напредњачки прваци у Житорађи, свако за себе, износе своје верзије догађаја.

Према речима Митића, он је добио ударац „ни крив ни дужан“ јер је наводно хтео да прекине бурну расправу двојице напредњака, Стајковића и Митровића.

– Седео сам близу њих, устао и покушао да смирим страсти јер су пале тешке речи и псовке, па је сваког часа могао да избије физички сукоб.

Тада је испред мене стао Момчило Николић и ударио ме у браду, а већи инцидент спречили су остали чланови који су задржали Николића, иначе возача председника Општине Слађана Младеновића – тврди Митић.

Он додаје да ће, када санира повреде, одлучити хоће ли тужити страначког колегу који је, како тврди „већи напредњак од свих напредњака“ јер је „прелетео“ из Демократске странке, а због лојалности му је, како каже, снаја запослена у локалном Дому здравља.

Са друге стране Николић, кога је Митић означио као нападача, тврди да је он у ствари желео да спречи сукоб, те да се само бранио јер је био нападнут, али и да му није јасно како је дошло до посекотине на бради страначког колеге.

– Умешао сам се у расправу Стајковића и Велимира, а онда је Митић кренуо ка мени.

Ја сам га, да би се заштитио, само мало одгурнуо. Ту се завршила читава прича – тврди Николић.

И он додаје да ће поднети тужбу за напад, тврдећи да је Митић под условном затворском казном од 2 године и да му, како наводи, ово није први пут да започиње кавгу и прави инциденте.

И трећи актер овог инцидента Велимир Митровић, кога је раније Општински одбор искључио из странке, али чека коначну одлуку централе, тврди да је хајка на њега почела када је са још 31 од 57 чланова Општинског одбора покренуо петицију за смену председника Општине и председника СНС у Житорађи Слађана Младеновића.

– Он је сазнао да сам ја иницијатор те петиције која је предата централи у Београду и од тада почињу напади.

Уцењивао је чланове да ме избаце из странке, а поједини су добили и посао да гласају за тај предлог – тврди Митровић.

Јавна је тајна да у Општинском одбору СНС Житорађа већ дуже време постоји незадовољство чланова, а незванично сазнајемо да је могући епилог и распуштање Одбора и постављање повереника који ће покушати да консолидује и уједини чланство пред предстојеће председничке изборе.

Локална власт у Житорађи је, након априлских избора прошле године, последња формирана у Топличком округу, а напредњаци са 11 одборника предводе коалицију коју још чине радикали са 8 и СПС и СНП са по 3 одборника.