Прочитај ми чланак

Потребни су општи избори, Влада води Србију у пропаст

0

vojislav-kostunica02rasfoto-dimitrije-goll_f

Председник опозиционе Демократске странке (ДСС) Војислав Коштуница оценио је да су Србији потребни општи избори.

„Ситуација је таква да је за Србију најбоље да се иде на опште изборе“, рекао је Коштуница за дневни лист Политика.

Он је оценио да је први разлог за изборе то што је земља угрожена политиком власти Србије да европске интеграције немају алтернативу, а други је што напредњаци и други не спроводе оно што су обећали у предизборној кампањи 2012. године.

„Ова Влада води Србију у пропаст зато што је судбину Србије потпуно везала за чланство у Европској уније и нема те цене коју није спремна да плати зарад тога“, казао је Коштуница.

(Блиц)

ДСС: Позив на бојкот избора и осуда напада на стан Нинослава Ђерића

Покрајински одбор Демократске странке Србије за Косово и Метохију данас је најоштрије осудио напад на стан Нинослава Ђерића, кандидата за одборника Грађанске иницијативе „Српска“ у општини Косовска Митровица на локалним изборима.

У саопштењу се позивају Срби, пре свега на северу Косова и Метохије, да остану мирни, хладнокрвни и не наседају на провокације, и понавља став те странке да „се бојкотом избора чува држава Србија на територији Косова и Метохије“.

ДСС очекује да се што хитније пронађу и казне извршиоци терористичких аката за све три предходне експлозије у северном делу Косовске Митровице.

У северном делу Косовске Митровице у ноћи између петка и суботе непознате особе су бациле експлоизивну направу на терасу стана Нинослава Ђерића.

(Танјуг)