Прочитај ми чланак

ПОСЛАНИК СРС ДАМЈАНОВИЋ ЗБОГ КОСМЕТА жестоко напао напредњаке у Скупштини Србије!

0

Извештај о раду Канцеларије за Косово и Метохију за период јануар-јун 2016.године представио је директор Канцеларије Марко Ђурић, упознавши чланове Одбора са тренутним стањем на терену на Косову и Метохији.

Чланови Одбора за Косово и Метохију су, на седници од 17. октобра, размотрили Извештај о раду Канцеларије за Косово и Метохију за период јануар-јун 2016. године, Информацију о дијалогу Београда и Приштине и образовали Радну групу Одбора.

Пре преласка на рад, председник Одбора Милован Дрецун прочитао је писмо које је Одбору упутио председник Српске листе Славко Симић.

Извештај о раду Канцеларије за Косово и Метохију за период јануар-јун 2016.године представио је директор Канцеларије Марко Ђурић, упознавши чланове Одбора са тренутним стањем на терену на Косову и Метохији.

Свађа на одбору за Косово, радикали напустили салу!

Посланици СРС напустили су седницу Одбора за Косово и Метохију, на којој се говори о дијалогу између Београда и Приштине, јер председник тог Одбора Милован Дрецун није, по њиховом захтеву, прекинуо седницу.

Посланик СРС Немања Шаровић позвао је Дрецуна да прекине седницу док не добије извињење од директора Канцеларије за КиМ Марка Ђурића.
 
„Представник владе ме је упоредио са Едитом Тахири и рекао ми ‘срам те било’. Били сте дужни да га прекинете и опоменете. Тражим од вас да прекинете седницу, јер се не може наставити док се Ђурић не извини за непоштовање скупштине“, рекао је Шаровић.
 
Он је истакао да су „и жути (ДС) били тако силни и да су тако вређали и Горан Богдановић и Борко Стефановић, па где су сад“?
 
Поручио је да није он крив што су преговори у ћорсокаку и што је резултат преговора „нула“.
 
Ђурић је претходно поручио радикалима да их нигде нема на терену када треба да се помогне, али да су ту када треба да се прави бука, да се лажно оптужује и да се нарушава јединство.
 
„И ви ћете, Шаровићу, добити улицу у Приштини одмах поред улице Бошка Обрадовића која се улива у Булевар српске неслоге“, поручио је Ђурић.
 
Он је рекао да радикали виде у споразуму нешто чега нема и што види Едита Тахири.

Саслушавши извештај Марка Ђурића, опозиција је бурно реаговала истићући да је иако је стање на Космету катастрофално извештај пун хвалоспева на рачун раде Влада Србије и Канцеларије за Косово и Метохију, односно да је пун паушалних оцена.

Најжешћи у критици Марка Ђурића је био посланик СРС, Миљан Дамјановић који је између осталог истакао да садашња, као и претходна напредњачка Влада Србије, када је у питању Космет, наставља политику претходних српских влада, од 2001. г., односно влада којим је руководио ДС., а која се заснива на постепеној, али констатној, предаји јужне српске покрајине шиптарским окупаторима у Приштини.

Шта је у својој критици још рекао посланик СРС, и због чега је атмосфера на скупштинском одбору за КиМ била веома бурна, погледајте у видео клипу горе.