Прочитај ми чланак

Посланици: Ко се зноји због Шешеља

0

2

Београд — У скупштини се повела расправа о пуштању Војислава Шешеља из Хага. Држава неће дозволити дестабилизацију, рекао је Милован Дрецун. Из ДС наводе: Нервоза у СНС!

Држава неће дозволити било какву дестабилизацију, ма од кога она долазила, изјавио је данас посланик СНС Милован Дрецун поводом пуштања Војислава Шешеља из Хашког трубунала, док из опозиционе ДС наводе да је СРС одувек била њихов политички противник, те да у „кумовске и породичне свађе“ не желе да улазе.

„Странка која је добила подршку скоро 50 одсто бирача на изборима, свакако има стабилну политичку позицију коју не може да уруши ни Војислав Шешељ ни његова страка која је добила два или три посто“, рекао је Дрецун новинарима у Скупштини Србије.

Он је додао да држава има стабилне институције и да је окренута просперитету градјана, тако да неће дозволити било какву дестабилизацију.

Став Социјалистичке партије Србије је идентичан као и став владе, рекао је посланик те партије Ћорђе Милићевић.

„Чини ми се да у овом тренутку ништа не може пореметити политичке прилике у Србији. Србија има јасан правац, пут којим треба ићи, а то свакако јесте европски пут, наставак модернизације, реформских процеса без којих неће бити позитивних помака у Србији“, нагласио је он.

Посланик ДС Балша Божовић каже да су радикали одувек били политички противници демократа, као и обрнуто, али је оценио да је приметна нервоза у редовима СНС.

„Многи посланици су у медјувремену из СРС прелазили у СНС, сад се неки колебају да ли ће се у њу вратити. Породичне свадје лидера те две политичке опције нас у том смислу не занимају“, одговорио је Божовић новинарима.

Посланик Социјалдемократске странке Марко Ђуришић изнео је лични став да пуштање Војислава Шешеља на слободу неће имати политичке последице на живот у Србији.

„Ја лично могу да вам кажем, ми као странка нисмо заузимали став, да је неприхватљиво да један човек буде готово 12 година у притвору без пресуде и да је тим процесом стављена једна љага на рад Хашког трибунала за медјународне злочине, уопште на медјународну правду“, рекао је Ђуришић.

Премијер Србије Александар Вучић рекао је данас да Војиславу Шешељу, који је пуштен на привремену слободу из Хашког трибунала, жели добро здравље и брз опоравак.

Извор: Б92