Прочитај ми чланак

ПОСЛАНИЦА ЈЕРКОВ ЗАТЕКЛА ПОРУКУ: „Ку*во усташка“

0

Посланица ДС у Скупштини Србије Александра Јерков објавила је на Твитеру фотографију поруке која ју је сачекала у скупштинској сали.

Она је навела да је поруку видела “након што су је хорде радикала окружиле, вређале и претиле, уз опште одушевљење и одобравање напредњака“.

На фотографији се види да јој је остављена порука “курво усташка“.

Подсетимо, Јерковљева је раније питала председницу Скупштине Србије Мају Гојковић када ће Војиславу Шешељу, осуђеном ратном злочинцу, бити одузет мандат.

У дану за постављање питања извршној власти у парламенту, Јерковљева је рекла да се у члану 88 Закона о избору народних посланика наводи да посланику престаје мандат уколико је осуђен на казну затвора у трајању од најмање шест месеци.

„Не пише уколико је пред домаћим судом осуђен. Ратни злочинац Војислав Шешељ је прошле среде осуђен на казну затвору у трајању од 10 година, том човеку по закону није место у скупштини. Срамота је да осуђени ратни злочинац представља грађане Србије“, рекла је Александара Јерков.

Наводећи да је Шешељ рекао да ће „разбити нос“ сваком ко га назове „ратним злочинцем“, Јерковљева је казала да га ДС тако зове и позвала га, ако крене да разбија носеве, да почне од ње.

„Ево може од мене прве да крене“, поручила је Јерковљева.

Председавајући Ђорђе Милићевић (СПС) је позвао Александру Јерков да поштује достојанство свих народних посланика и поручио јој да она није та која одлучује ко ће седети у Народној скупштини и ко ће бити посланик.

Из ДС је потом саопштено да су посланици СРС пришли посланици Јерков када је остала сама у посланичким клупама, окружили је, вређали и претили да ће јој „разбити њушку“.

То је рекао шеф посланика ДС Горан Ћирић.

Он је подсетио да је Јерков раније данас поставила посланичко питање о статусу Војислава Шешеља као посланика после правоснажне пресуде у Хашком тробуналу и захтевала од Административног одбора и председнице парламента Маје Гојковић да реагују на претње посланику ДС Томиславу Жигманову и лидеру ЛСВ Ненаду Чанку.

„После тога, уследио је низ увреда за говорницом. Међутим то није било довољно од посланица и посланика радикала. У тренутку када је остала сама у посланичким клупама, окружили су је, сели око ње и најбруталније је вређали и претили јој, да ће јој разбити њушку, да треба да пази шта ће јој се дешавати наредних дана“, рекао је Ћирић новинарима у скупштини.