Прочитај ми чланак

Коју функцију Вучић и Шешељ спремају за Наташу Јовановић?

0

Ватрена радикалка Наташа Јовановић објавила је да је постала члан СНС - умивених радикала.

Они који не знају за дил Шешељ – Вучич и који не знају какве дилове „црвени војвода“ прави, помислили су летос да је у питању расцеп у редовима радикала када је објављено да чувена Наташа напушта СРС. Али, некадашњи црвени четнички војвода, а данас Вучићев пешадинац, свестан да он лично а ни радикали формално никада неће бити власт, одлучио је да погура своју омиљену мезимицу и пошаље је код Вучића како би се домогла неке државне функције. Кад се прича око њеног „одласка“ од Шешеља мало слегла и заборавила, као што смо најавили – ето радикалне радикалке у Вучићевој власти!

Коју ли јој функцију спремају?

Наташа Јовановић годинама је била један од најекстремнијих посланика у посланичкој групи у којој су седели шефови и идеолози Војислав Шешељ, Томислав Николић и Александар Вучић. Наташа Јовановић коришћена је када је требало да се изговори нешто толико екстремно или просто да то чак нико, ни од њих тројице није хтео.

У времену када су Вучић и Николић напустили радикале, а пре Шешељевог повратка из Хага и његовог дила са новим господаром Србије, Наташа Јовановић се у свом стилу медијски обрачунавала са издајницима идеологије Српске радикалне странке и великосрпског национализма.

О томе шта је све изговорила о Вучићу и Томи, како их је клела и проклињала – могла би се књига написати, али уређивачка политика нашег портала је таква да нису дозвољене псовке и увреде.

Навешћемо само неке од њених опсервација.

На седници Скупштинског Одбора 2010. Наташа Јовановић тражила је од БИА информацију о дуванској мафији, као и о повезаности председника и заменика председника Српске напредне странке Томислава Николића и Александра Вучића са вођом дуванског картела Станком Суботићем, званим Жабац, и њиховом сусрету у хотелу „Риц“ у Паризу.

На митингу радикала у Крагујевцу пред изборе 2012. узвиковала је да да су Николић и Вучич кандидати тајкуна и криминалаца: „Њихове газде су у Бриселу и Вашингтону а финансијери су Цане, Богољуб Карић и остали на интерполовим црвеним потерницама“ – прецизирала је Наташа.

На митингу радикала на Тргу републике у Београду 2014. пред повратак Шешеља са робије из Хага, Наташа Јовановић рекла је да се Николић и Вучић „крију испод скута“ Англеле Меркел и Тонија Блера и да не знају да раде ништа осим да сплеткаре и буду у функцији тајкуна и „одабраног мафијаша“ Станка Суботића Цанета.

Али, ствари су се промениле. Црвени четнички војвода пристао је да буде Вучићева пешадија и да служи његовом режиму, па се отворила могућност да некога, понегде погура. А кога ће, ако неће своју мезимицу Наташу Јовановић?

Чекамо да видимо коју су јој функцију Вучић и Шешељ наменили…