Прочитај ми чланак

Посланица Ивана Парлић тражи одговоре о усвојеној девојчици

0

Посланица Народне странке у Скупштини Србије Ивана Парлић је саопштила да јој министарка за бригу о породици и демографију, Дарија Кисић, није одговорила на њена питања о девојчици одведеној из хранитељске породице и осталој деци која се, како је навела Парлић, "предају страним агенцијама на усвајање".

„Министарка наступа на режимским медијима оптужујући народног посланика да лаже! Морам да информишем министарку, као и остале министре у Влади Србије, да је улога Народне скупштине и контролна, дакле, народни посланик пита и народном посланику се одговара“, навела је Парлић.

Foto: Printscreen/YouTube

Она је од министарке захтевала писани одговор, како закон и налаже.

„Ја сам, као народни посланик, тек почела с питањима! Уговоре са стараним компанијама за усвајање деце на сунце!“ – захтевала је посланица уз хитан одговор о томе ко одводи децу из Србије и где је шестогодишња З.М. наведено је у саопштењу.

Министарка Кисић Тепавчевић је данас на ТВ Прва оштро демантовала да је девојчица из Србије продата усвојитељима из Шведске.

Она је рекла да су потпуно неистинити наводи у Скупштини о томе да је девојчица која је у систему социјалне заштите, наводно „продата“ породици из Шведске за 14.500 евра.

„Нарушен је најбољи интерес детета изношењем таквих тврдњи. Девојчица никад није напустила Србију“, рекла је министарка Кисић.