Прочитај ми чланак

ПОСЕТА ЖЕЛЕЗЊАКА ДВЕРИМА: Наставак сарадње Двери и Јединствене Русије

0

У уторак, 27.12., је у посети Српском покрету Двери у Београду био Сергеј Владимирович Железњак, заменик секретара Генералног савета „Јединствене Русије“ и члан Комитета Државне думе за међународна питања, у пратњи Виктора Колбановског, директора Балканског центра за међународну сарадњу.

zeleznjak-bosko-obradovic-4У срдачном разговору који су водили са својим домаћинима, председником Српског покрета Двери Бошком Обрадовићем, интернационалним секретаром Двери др Немањом Зарићем и чланом Председништва и народним послаником Зораном Радојичићем, дотакли су се низа значајних и актуелних тема, а све на трагу овогодишњег споразума о сарадњи између Двери и Јединствене Русије који је потписан у Москви.

Констатовано је да заједничке традиционалне, духовне, историјске, националне и патриотске вредности народа Русије и Србије представљају снажну основу за даљи развој политичке сарадње. Руководство Двери и уважени руски гости су се сложили да је борба за традиционалне и породичне вредности темељна борба патриотских политичких снага, не само у Србији и Русији, већ широм Европе и света.

Заједнички су констатовали да еврореализам, као уважавање великих политичких промена у највећем броју држава Европе, незадрживо замењује до скора доминантни глобални неолиберални евратлантски концепт. Руски гости су истакли неопходност постојања геополитичког ванблоковског простора мира и сарадње на Балкану који би чиниле Србија, Црна Гора, Македонија и Босна и Херцеговина, са чим се Двери саглашавају као важном идејом за остајање ових балканских држава ван НАТО.

Бошко Обрадовић је у том смислу истакао да ће Двери обновити свој предлог да се истовремено са одржавањем предстојећих председничких избора одржи и референдум о НАТО пакту, наглашавајући став Двери о противљењу приступању Србије северноатлантској алијанси.

Обрадовић је истакао и неопходност интензивирања сарадње Србије са Руском федерацијом, Евроазијским економским савезом и ОДКБ, посебно у сфери снажнијих економских, одбрамбених, безбедносних и културолошких веза.

На крају састанка договорени су даљи кораци у сарадњи „Јединствене Русије“ и Српског покрета Двери у новој 2017. години.