Прочитај ми чланак

ПОКС: Власт одговорна због пропасти разговора о изборним условима

0

Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС), који је део коалиције НАДА, саопштио је да није учествовао у данашњим разговорима власти и опозиције јер "није видео елементарну вољу" од стране државних званичника да се нормализију изборни услови, већ уместо тога "куповину времена да се ништа суштински не би променило".

Председник ПОКС Војислав Михаиловић оценио је у саопштењу да су ти разговори пропали „јер власт не жели да примени препоруке ОДИХР пре избора“, него тек после њиховог одржавања.

Према његовој оцени, неправилности има толико да их је немогуће исправити до београдских избора 2. јуна, а реалан рок за нове изборе била би јесен.

„Логичан је одговор опозиције да неће да учествује у још једној изборној превари која се спрема од стране власти, да опет гласају бирачи који живе у трафостаницама и по триста њих у једном стану. Власт жели да опозиција учествује на трци од сто метара, а да они почну од педесетог метра. У томе нећемо учествовати докле год не будемо имали једнак старт“, навео је Михаиловић.

Додао је да чињеница да је прве разговоре око испуњавања препорука ОДИХР власт започела два дана пре расписивања избора „довољно говори о њиховој искрености да се изборни услови нормализују“.

„Сада су нас довели у ситуацију да је време за побољшање услова једноставно потрошено. Једино решење које је прихватљиво за све је да се избори одложе за јесен, а да до тада заједно радимо на фер и демократским изборним условима“, казао је Михаиловић.