Прочитај ми чланак

ПОКС: Радници који нису хтели на контрамитинг завршили на депонији

0

Сви радници ЈКП "Чистоћа" у Новом Саду који су одбили да иду на контрамитинг владајуће странке, међу којима је највише чланова ПОКС од којих је један и покрајински посланик, као и његова супруга, добили су решење да раде на депонији, без обзира на стручну спрему коју поседују.

„Владајућа странка сваку државну установу сматра својим партијским пленом и у складу са својом политиком насиља и агресије врши мобинг над свима који мисле другачије и неће да им се покоре. Најсвежији пример је комунално предузеће у Новом Саду у којем директор отворено прети радницима да уколико не пређу у СНС ће радити на депонији, а затим добити и отказ“ – изјавио је председник ПОКС и потпредседник Скупштине Србије, Војислав Михаиловић.

„Захтевамо од власти да престане са мобингом, агресијом и насиљем над радницима који мисле својом главом и желе да буду слободни људи. Злостављање су први осетили они који су били на митингу против власти у Новом Саду у априлу месецу“ – додао је Михаиловић.

ПОКС позива медије да сниме у којим условима раде мобинговани, политички неподобни радници на депонији, јер је то испод нивоа људског достојанства.

„Нисам хтео да пређем у СНС и завршио сам на ‘казнено – поправном радним месту’ на депонији. Радно место ми је у малом контејнеру у катастрофалним условима за рад, где је неописив смрад, вруће и загушљиво. Долазим на посао преко сметлишта, а у канцеларији су нам пацови чести гости, а испред и по која змија. Искрено, не радим ништа, седим на послу осам сати сваки дан, јер ми конкретна задужења ни не дају. Због тога сам и тужио фирму за мобинг на послу. Видећу шта ће суд да каже, али не надам се превише, јер су и судови под контролом напредњака и не веруј у правду у овој земљи. Нисам једини, има нас још који смо ту завршили зато што нисмо хтели да се покоримо СНС. То је све што имам да кажем. Ако после ове изјаве добијем отказ, знаћете због чега је. Супругу су ми пребацили исто на депонију, само на сепарацију отпада, да пребира по смећу“ – изјавио посланик ПОКС у Скупштини Војводине, Новак Максимовић.

Иста судбина задесила је и одборника ПОКС у Скупштини града, Сашу Новаковића који је такође пребачен на депонију или како се популарно зове међу радницима ‘казнено – поправни дом’. Он је повређен на раду и тренутно је на боловању у припреми за операцију колена.