Прочитај ми чланак

ПОКС: Преговори о фер изборима или ће режим бити одговоран за све немиле догађаје

0

Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) и остале опозиционе странке, јуче су званично затражиле хитан разговор власти и опозиције око стварања услова за одржавање фер и демократских избора.

„Ево првог задатка нове председнице Скупштине Србије, Ане Брнабић, уколико заиста жели дијалог власти и опозиције, да то покаже и на делу, а не само на речима. Опозиција је учинила први потез ка смиривању тензија у друштву и позвала представнике власти, премијера и председника скупштине, на разговор око изборних услова који би требали да омогуће фер и демократске изборе у Београду и осталим општинама и градовима“, изјавио је председник ПОКС и народни посланик, Војислав Михаиловић.

Председник ПОКС-а наводи да оквир тих разговора могле би да буду препоруке ОДИХР, али уколико власт не сазове хитан састанак и не покаже спремност да што пре, а не за четири године спроведе препоруке, неће бити услова за одржавање избора.

„У том случају још пре расписивања избора које ће се десити у првим данима априла, целокупна парламентарна опозиција ће организовати све могуће активности како се фарса од избора не би поновила. Уколико се састанак не одржи до краја недеље изгубићемо драгоцено време и могућност да друштво крене у правцу смиривања тензија и сукоба, а сва одговорност за будуће немиле догађаје сносиће власт“, додао је Михаиловић.