Прочитај ми чланак

ПОКС: Одбранити Републику Српску и сећање на жртве у Братунцу

0

Делегација Покрета обнове Краљевине Србије (ПОКС) коју је предводио народни посланик и командант одбране Кошара, пуковник Љубинко Ђурковић присуствовала је данас помену жртвама масакра у Кравицама на Божић 1993. године које су починиле снаге Армије БиХ под вођством Насера Орића и освећењу споменика за више од 3200 српских жртава на територији општине Братунац током грађанског рата у БиХ. Делегација ПОКС је положила венац на нови споменик.

„Одбранити Републику Српску и сећање на све српске животе уложене у њено стварање у времену када би многи желели да нестану и једно и друго је најсветија дужност сваког Србина“ – изјавио је потпредседник ПОКС, Љубинко Ђурковић.

„ПОКС је једини послао делегацију из Србије овде, баш као што ће бити једина политичка опција у Скупштини Србије у оквиру коалиције НАДА, која ће се снажно противити де факто признавању тзв.Косова и гашењу Републике Српске.

Ми знамо да су то осећања већине српског народа која ће још снажније и гласније проговорити када је прође привремено слепило изазвано бесомучном пропагандом режима и изборном крађом“ – додао је Ђурковић.