Прочитај ми чланак

ПОКС на Косову и Метохији креће са радом у илегали

0

Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) обзиром на учестале нападе "јуришника" из СНС на наше чланове и њихове породице, донео је одлуку да настави рад у илегали, комуницирајући директно са својим члановима путем друштвених мрежа и мобилних телефона, без окупљања у просторијама.

Разуларене уличне банде Звонка Веселиновића, напујдане од стране СНС, кидишу на чланове ПОКС у Косовској Митровици, Звечану, Витини и Штрпцу, претећи им једном по једном, ако не напусте ПОКС да ће добити отказ они и њихови чланови породица, а ако те претње не успеју, да ће им запалити кола и другу покретну и непокретну имовину.

Најновији случај који је прелио чашу биле су претње потпредседнику ПОКС за Косово и Метохију, Мирку Глиби, да ће проћи као његова супруга која је требала да почне да ради у Центру за социјални рад, али јој је саопштено да ипак не долази на посао, чиме је остала без очекиваних прихода за живот.

Сличном претњама је био изложен и координатор ПОКС за северни део Косова и Метохије Зоран Гвоздић којем су претили да ће му отпустити сина који је запослен на Техничком факултету у Косовској Митровици и да је „џабе конкурисао за асистента јер то неће бити“.

Сваки члан ПОКС који је био у просторијама странке у Косовској Митровици на састанку 28.јануара био је после пар дана контактиран од стране припадника банде Звонка Веселиновића са истим питањем, зашто је присуствовао састанку и са претњом „да му то није паметно“. Због тога ће ПОКС затворити своје канцеларије да не би чланство даље изложили шиканирању од стране криминалаца који су у служби СНС.

„Подсећам СНС да ни нацисти за време окупације, ни комунисти за 70 година своје владавине, користећи најсуровије методе, нису успели да униште монархисте и њихову идеју о обнови Краљевине Србије па тако неће ни овај њихов диктаторски режим, који користи најнечасније методе. Никаквим недозвољеним средствима и репресијом неће успети да нас натерају да пристанемо на прихватање француско-немачког споразума који представља директну капитулацију и предају Косова и Метохије Албанцима. Ко то уради остаће упамћен у српским народу као што је Јуда остао упамћен за вјеки вјекова“ – изјавио је председник ПОКС, Војислав Михаиловић.