Прочитај ми чланак

ПОКС: На ивици сукоба због Вучићеве издаје! Прекинућемо рад Скупштине због Косова!

0

Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) очекује да делегације Србије на предстојећем заседању Генералне скупштине УН изађе са јасним ставом да посредник у разговорима између Београда и Приштине могу бити само Уједињене нације.

– Оно на чему ми инсистирамо и што смо до сада много пута тражили, а то је да се одржи седница српског парламента посвећена Косову и Метохији, истакао је Катић додајући да ће ПОКС највероватније ићи у том смеру да се спречавају даље седнице Скупштине Србије све док се не одржи обећена, од стране председника парламента Владимира Орлића, седница о Космету, а која до сада није одржана.

Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) констатује и да власт наставља политику издаје српских националних интереса и предаје Косова и Метохије. О овоме сведочи наставак преговора са Аљбиномо Куртијем у Бриселу, иако ниједан од захтева Срба није испуњен, подвукао је још Катић, а затим додао:

– Иако су у затворима лажне државе Косово још увек десетине Срба Александар Вучић састао се у четвртак у Бриселу са Аљбином Куритјем. Није му засметало ни то што се на општинама на северу, српским општинама виоре заставе ове лажне државе а под њима, испред школа, испред Домова здравља у којима нема лекова и санитетског материјала патролирају дугим цевима наоружани специјалци тзв Косова, ни то су Срби на Косову и Метохији у никада тежем положају, у страху, у безнађу.- изјавио је данас портпарол ПОКС- а Божидар Катић

Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) подсећа, још једном да Александар Вучић за пристанак на француско – немачки споразум и план његове имплементације нема никаква уставна овлашћења, нити је овом протвуставном и катастрофалном документу икада расправљала Народна скупштина, која је највиши орган власти. Наставником преговора о спровођењу овог документа Александар Вучић додатно крши Устав Србије и урушава уставни поредак, територијални интегритет и суверенитет Србије, што су најтежа кривична дела против државе и народа.

Питамо јавно председника Републике о чему је разговарао са Куртијем у Бриселу? Да ли је документ који се појавио у јавности тачан?

– Србија ће за пар месеци имати изборе на којима ће народ рећи треба ли признати пасоше, државне симболе и територијални интегритет тзв. ‘Републике Косово’ како предвиђа споразум који је у фебруару у Бриселу прихватио председник Србије. Грађани Србије ће на изборима рећи прихватају ли да Пећка Патријаршија, Грачаница и стотине светиња више не буду у Србији, већ да се уреди њихов ‘статус на Косову’ што предвиђа Охридски споразум из марта. Тек ако на ванредним изборима добије поверење народа за политику губитка Косова зарад уласка у ЕУ, власт ће моћи да иде у даљу примену овог споразума. Уколико то учини пре избора, без сагласности народа, наћи ћемо се на ивици сукоба и у најозбиљнијој унутрашњој државној и политичкој кризи од Другог светског рата.- наводи Божидар Катић.

Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) тражи од Владе Србије и председника државе да суспендује даљу примену француско- немачког плана и Охридског споразума о његовој имплементацији до окончања ванредних републичких избора. Делегација Србије на Генералној скупштини УН мора јасно да истакне приврженост наше земље принципу неповредивости граница, те да у складу са тим да територијални интегритет Србије неће бити доведен у питање, да тзв. – Косово- никада неће постати чланица УН и да је то чврст и непроменљив став наше државе. Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) очекује да делегације Србије на заседању Генералне скупштине УН изађе са јасним ставом да посредник у разговорима између Београда и Приштине могу бити само Уједињене нације.