Прочитај ми чланак

ПОКС иде на изборе с Новим ДСС Милоша Јовановића

0

Главни одбор Покрета обнове Краљевине Србије (ПОКС) донео је одлуку да на свим нивоима иде на изборе са Новом Демократском странком Србије, у оквиру коалиције НАДА, као што је чинио и на прошлим изборима, саопштено је.

ПОКС наводи да је потврђена одлука да је услов за проширење коалиције НАДА, да се странке чланице сложе да је смена актуелне власти на свим нивоима приоритет како би се „зауставило економско, територијално, духовно и свеопште пропадање наше државе и народа“.

„Народ је сит лажи, манипулације, лоповлука, продаје државних добара и издаје националних интереса и врло јасно и недвосмислено од нас тражи промене. Ко саучествује у продужењу агоније за државу и народ у коју је довела ова власт, биће црним словима обележен у историји заувек“, изјавио је председник ПОКС-а Војислав Михаиловић.

Михаиловић је навео да је та коалиција у Београду спремна да са остатком опозиције „испуни народну вољу“, а да на републичком нивоу „учествује у техничкој Влади ороченој на кратак период, али довољан да се почне са демонтажом „поретка зла СНС, ослобађањем медија из канџи власти, као и државних институција, да би се на будућим фер и демократским изборима, грађани слободно изјаснили који програм подржавају и којим путем желе да иде Србија“.

Подсетимо, опозиција на десном крилу није могла да се договори о изласку на једну листу, а „камен спотицања“ био је тај што Заветници нису желели да се обавежу да ће након избора сарађивати са прозападном опозицијом како би се сменио режим Александра Вучића. Гостујући у Новом дану на Н1, Предраг Марсенић из Новог ДСС-а рекао је да „ни Нови ДСС, ни ПОКС, ни Народна странка, а делимично и Двери, не сносе одговорност“ за то што договор није постигнут.

Он је рекао да коалиција води разговоре о сарадњи са Народном странком, те да ће ако они буду успешни, десно орјентисана опозиција ићи у две колоне, а ако не, могуће је да ће их бити и три.