Прочитај ми чланак

ПОКС: Поплаве откриле неспособност и корупцију

0

Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) констатује да је већа количина падавина узроковала огромне проблеме у Србији и показала сав нерад, нестручност и бахатост власти. Ванредна ситуација проглашена је у чак 56 локалнлих самоуправа, а у једном моменту за само 48 сати евакуисано је више стотина људи.

Најупадљивији су призори моста преко Западне Мораве код Чачка, затим нови мост на Ибарској магистрали у месту Адрани, чије је оштећење показало начин на који је грађен и начин на који се у њега уграђивало. У Kрагујевцу, вода је поплавила и подрум Kлиничког центра, а у Лозници је најмодернији скенер завршио под водом.

“У претходних 10 година у одбрану од поплава је уложено више од милијарду евра, али резултата нема. Овде дивља бесомучна градња инвеститора из власти или блиских власти који не поштују никакве прописе, градови се бесомучно асфалтирају и бетонирају. Подсећам вас да су улагања у инфраструктуру, посебно путну огромна у овој земљи и да углавном долазе из задуживања. Само пар километара од овох Потемкинових села протестују малинари, чији је производ стратешки извозни артикал ове земље, а у који и у које држава ништа није уложила, нити планира да уложи. “ – изјавио је данас портпарол ПОКС-а Божидар Катић.

Покрет обнове Краљевине Србије захтева од Владе проглашавање елементарне непогоде, те да се кроз ребаланс буџета хитно омогући надокнада штете и помоћ грађанима. “ПОКС захтева и да се утврди одговорност за ово стање. Незнање, некомпетентност и нестручност кадрова СНС урушило је ову земљу. Корупција владајуће странке је рак који изједа наше друштво и државу, доводећи у опасност и имовину и животе свих грађана Србије. Пошто немамо никакве илузије да ће дог год овом земљом влада Александар Вучић и њему подређена криминална организација ико ко припада овом клану одговарати за било шта, ми ћемо по промени власти која је близу инсистирати на формирању Специјалног тужилаштва за борбу против корупције које треба да пред лице правде изведе све одговорне за стање у овој земљи у претходних неколико деценија. “ – навео је Божидар Катић.