Прочитај ми чланак

Покрет за одбрану КиМ: Срамно напредовање у велеиздаји

0

После утеривања „косовских“ регистарских таблица и најаве куповине ракета „Џавелин“, а сада и искључења динара, Срби су дефинитивно схватили да је Вучићев режим дигао руке од њихових живота

Готово из дана у дан српска јавност сазнаје како Александар Вучић приљежно примењује Бриселско-охридски споразум. Те горке информације, штавише, јавност добија из шиптарских извора, који се најчешће показују као тачни.

Последња за сада јесте вест о укидању динарског платног промета на простору Косова и Метохије. Овај тежак ударац некакве „косовске“ централне банке довешће живот косметских Срба до крајњег егзистенцијалног ризика, имајући у виду да око 80% њихових примања потиче из буџетског финансирања Србије здравства, школства и социјалног старања у покрајини. Ето Куртијевог начина да укине и последње области присуства Србије у његовом вилајету.

После утеривања „косовских“ регистарских таблица и најаве куповине америчких противоклопних ракета „Џавелин“, а сада и искључења динара, у само неколико дана Срби су доживели не само тешко шиканирање него и дефинитивно сазнање да је Вучићев режим дигао руке од њихових живота. Штавише, тај режим је – то је сада и најлаковернијима постало јасно – годинама пуном паром саучествовао у шиптарском уништавању свега српског у покрајини.

Своју пословично кукавну реакцију Вучић је изразио из симболички злогласног Давоса. Тамо је, између осталих, био у друштву са Лајчаком и Куртијем. Као много пута до сада, после крупних речи упућених српској јавности, скрушено ће отићи на наредне „разговоре“, дакле без било каквог геста одрицања, или, не дај Боже, окретања листа ове погубне књиге. И последње кораке свог једанаестогодишњег велеиздајничког хода учиниће уз неку заумну лаж о „безизлазности“ положаја Србије, онако како је и почео у свом походу на целоживотну власт.