Прочитај ми чланак

ПОКРЕТ СЛОБОДНИХ ГРАЂАНА: Активисти СНС напали наше омладинце

0

Покрет слободних грађана саопштио је данас да су активисти Српске напредне странке напали чланове омладине тог покрета код Каленић пијаце на Врачару, где је ПСГ држао штанд на којем су прикупљали потписе грађана за листу "Драган Ђилас – Београд одлучује, људи побеђују!".

Покрет слободних грађана саопштио је данас да су активисти Српске напредне странке напали чланове омладине тог покрета код Каленић пијаце на Врачару, где је ПСГ држао штанд на којем су прикупљали потписе грађана за листу „Драган Ђилас – Београд одлучује, људи побеђују!“.

Они наводе да су им уз претње, увреде и силу са њиховог штанда отети потписи и подаци грађана који су давали подршку тој листи.

Како је ПСГ саопштио, насилници су предизборни материјал поцепали и бацилли у канте за смеће, а полиција је после трећег позива изашла на лице места и против насилника биће поднете кривичне пријаве.“Штанд са омладином Покрета слободних грађана прво су непознате особе снимале и фотографисале. Након тога је дошло око 50 активиста СНС-а који су својим штандовима окружили штанд ПСГ-а и узнемиравали људе који су прилазили да дају подршку листи ‘Драган Дјилас – Београд одлучује, људи побеђују!’ и информишу се о вечерашњем протесту испред Радио-телевизије Србије“, наводи се у саопштењу.

Они додају да је у једном моменту, „активиста СНС-а“ отео материјале са штанда ПСГ-а, поцепао их и бацио у канту, а листу са потписима подршке отео и задржао и истичу да претњама и увредама нису били „поштеђени ни грађани, поготово господја која је снимала инцидент и којој су активисти СНС-а запретили да ће јој поломити телефон, након чега је отишла“.

Председник Покрета слободних грађана Саша Јанковић позвао је чланове и симпатизере владајуће странке да се „одупру порукама мржње и сатанизације опозиције које њихови лидери свакодневно шаљу са највиших државних функција и преко својих медија“.

„Позивам све друге грађане да остану прибрани и мирни као и до сада, али да слободно доносе политичке одлуке и исказују своје ставове и мишљења и гласају на предстојећим изборима. Позивам полицију да ради свој посао, упркос свему што се дешава у њеном врху, јер мора да ради за градјане, а не једну странку“, казао је Јанковић.