Прочитај ми чланак

Показао да је идеалан кандидат за Вучићевог премијера: Вучевић вређао опозицију

0

Председник Српске напредне странке (СНС) Милош Вучевић оптужио је опозицију да је покушала да упропасти конституисање новог сазива Скупштине Србије. Он је на конференцији рекао да је "опозиција поднела заклетву пред својим медијима, а не пред грађанима" означивши тиме као непријатеље оне који су тог дана извештавали из парламента.

Вучевић је на конференцији за штампу у холу Дома Народне скупштине изјавио да су „они који упорно бацају љагу и сенку на нашу државу и народ“ данас извели перформанс који је оценио као својеврстан вид физичког и вербалног насиља, преноси Н1.

Посланици опозиције су, према његовим речима, показали да за њих не постоји једна држава и да нису сви једнаки, већ постоји мањински део народа који им је прихватљив и већински који им је, како је рекао, неприхватљив.

„Себи су дали за право да кажу да ли је неко народни посланик или не, да ли си изборни регуларни или не“, рекао је Вучевић истичући да је опозиција управо на тим изборима освојила своје мандате.

„Оно што смо по први пут видели је да неко ко је изабран не полаже заклетву прег грбом и заставом, него пред својим медијима. Заклели су се Шолаковим и Ђиласовим медијима, а не грађанима Републике Србије. Нису се заклели онима који су их бирали, нису се заклели својој отаџбини“, рекао је Вучевић.

Поручио је и да ће државне институције наставити да раде свој посао, заступају своју политику, али и, како је рекао, чувају државне и националне интересе.

Подсетимо, почетак конститутивне седнице Скупштине Србије био је обележен протестом посланика коалиција „Србија против насиља“ и НАДА.

Посланици „Србије против насиља“ носили су транспаренте: „Покрали сте изборе“, „Поништите изборе“ и „Лопови, вратите мандате“, док су посланици коалиције НАДА истакли пароле: „Издаја вам неће проћи, Косово је Србија!“ и „Изборне ‘победе’ плаћате косовским поразима.“

Током полагања заклетве, посланици те две коалиције напустили су скупштинску салу и заклетву положили у холу.

Након потврде мандата и полагања заклетве, председавајући Стојан Раденовић рекао је да је за данас рад завршен.