Прочитај ми чланак

ПОЈАЧАЊЕ: Геј активиста саветник министра Ружића!

0

Boris-Milicevic-Branko-Ruzic

Геј активиста Борис Милићевић именован је за саветника министра задуженог за европске интеграције Бранка Ружића, саопштила је Геј стрејт алијанса (ГСА).

“Геј стрејт алијанса поздравља именовање Бориса Милићевића за саветника министра задуженог за Европске интеграције. Милићевић ће функцију саветника обављати у области људских права са посебним освртом на права ЛГБТ популације”, наводи се у саопштењу.

Као организација која се залаже за јачање друштвене и политичке партиципације грађана, ГСА сматра да је веома значајно да аутоване ЛГБТ особе буду актери а не само посматрачи важних друштвено-политичких процеса, посебно оних који се тичу побољшања њиховог положаја. Зато нас радује чињеница да су особе попут Бориса Милићевића, који својим знањем и искуством несумњиво може пуно да допринесе побољшању људских права и ЛГБТ заједнице и свих других грађана и грађанки, препознате од стране носилаца власти и ангажоване у оквиру државних инстутиција.

Такође, одлука о дефинисању саветничке позиције коју ће обављати Милићевић за област људских права са посебним освртом на права ЛГБТ популације, говори о важности коју ова област има у процесу евроинтеграција Србије и, надамо се, спремности власти да се у пуном капацитету посвети заштити и промоцији људских права свих грађана и грађанки, међу којима су и ЛГБТ особе.

Алијансу, такође, радује и чињеница да је Борис Милићевић свој дугогодишњи активистички ангажман за људска права највећим делом остваривао управо у овој организацији чији је оснивач и први председник.

“Верујемо да ће Милићевић свој будући рад на новој функцији обављати одговорно и предано у чему ће имати подршку Геј стрејт алијансе, а верујемо и већине других организација које се баве људским правима ЛГБТ особа. Такође, желимо да верујемо да ће ангажовање и именовање аутованих ЛГБТ особа на различите позиције у државним институцијама и органима, а у складу са траженим критеријумима, постати убудуће много чешћа пракса него што је то био случај до сада”, кажу у овој организацији.

(Телеграф.рс)