Прочитај ми чланак

ПОГЛЕДАЈТЕ: Министра Радуловића „ИЗБАЦУЈУ” са Правног факултета! (Видео)

0

За изазивање јучерашњег инцидента на Правном факултету у Београду, где је дошло до вербалног, а умало и физичког окршаја на панелу „Посао за Србију“, чији је учесник био министар Саша Радуловић, Либертаријански клуб „Либек“ оптужио је представнике синдиката „Независност“ и „Слога“.

Министар је напустио панел након инцидента

На снимку који је објављен на Јутјубу види се како је општи метеж због ког је министар напустио панел, настао након што је председник „Слоге“, Жељко Веселиновић, почео да дува у минијатурну копију јужноафричког инструмента вувузела.

Замало дошло до физичког обрачуна

„Скуп који је био замишљен као панел академског типа на којем би се полемисало о нацрту Закона о изменама и допунама Закона о раду, од самог почетка су опструирали представници синдиката „Независност“ и „Слога“, подржани од стране студената. Једина веза Либека са организацијом скупа био је Михаило Гајић, шеф Истраживачке јединице Либека, који се одазвао позиву Студената за слободу и пристао да, као економски стручњак, модерира скуп на ком су учествовали министар привреде Саша Радуловић, новинарка листа „Данас“ Ружа Ћирковић и Бошко Мијатовић из Центра за либерално-демократске студије“, наводе из „Либека“ у саопштењу.

Спречена „цивилизована дискусија“

Они су осудили понашање синдиката и студената, кривећи их за „рушење академске атмосфере на Београдском универзитету, као и спречавање отворене расправе о најважнијим реформским законима“.

(Блиц)