Прочитај ми чланак

Погледајте како батинаш СНС напада људе на протесту: Удара по глави говорника па..

0

На протесту радника Колубаре, који је одржан јуче у Лазаревцу, снимљен је мушкарац који је нападао и вређао учеснике протеста. Према речима Дарка Симића, заменика председника Извршног одбора Демократске странке, човек који их вређао и нападао окупљене је Стефан Симић, члан Српске напредне странке.

На снимцима са протеста, види се како непознати мушкарац покушава да испровоцира учеснике протеста у Лазаревцу, а у једном тренутку, како се може видети, морало је да реагује обезбеђење. На скупу у Лазаревцу, између осталих, био је и Дарко Симић из Демократске странке, који каже да је реч о члану СНС који је послат са намером да изазове инцидент.

„Тај провокатор је очигледно послат на протест са задатком да испровоцира инцидент. Први пут сам га видео у животу. Видео сам како удара по глави једног од говорника, видео сам како је гурнуо новинара Фонета и чуо сам како прети другим новинарима. Такође је све време добацивао за време говора на протесту. Непрестано је псовао и вређао“, објашњава Дарко Симић и додаје да се њему у једном тренутку лично обратио.

„Изговарао је моје име и презиме, а затим је спомињао и погрдно Демократску странку. Пришао ми је видно пијан и претио ми је. У каснијем разговору са грађанима сазнао сам да је дошао на мотору. Распитујући се о њему сазнао сам ко је и где живи, па сам касније од комшија сазнао да су га вратили са протеста у црном ауту, затамљених стакала. Проблематични дечко са скупа се зове Стефан Симић и члан је Српске напредне странке. Од његових комшија сам сазнао да га је пре три године СНС запослио преко Про Тента“, наводи Дарко Симић.

Подсетимо, радници „Колубаре“ блокирали су у знак протеста јуче Ибарску магистралу у Лазаревцу, код језера Очага, а и даље остаје захтев да се поништи трансформација Електропривреде Србије (ЕПС) из јавног предузећа у акционарско друштво.

Протест је почео минутом ћутања за жртве трагедија у ОШ „Владислав Рибникар“ и у Младеновцу, а главни захтев радника на протесту јесте да се поништи промена правне форме ЕПС-а из Јавног предузећа у Акционарско друштво.

Тражи се и оставка Министарке Рударства и Енергетике Дубравке Ђедовић као и смена Ђедовић са места Скупштине ЕПС-а и примање свих радника са Про Тента на ЕПС-ове уговоре.

Четврти захтев протеста упућују представницима СО Колубара, а то су: хитне оставке председника Синдиката радника ЕПС-а и председника Синдиката радника ЕПС СО “Колубара” и опозив свих синдикалних повереника, промена изборних правила и заказивање ванредних јединствених избора на нивоу синдикалне организације Колубара.