Прочитај ми чланак

Подржавају ли напредњаци сепаратизам у Војводини?

0

01-Vojvodina

Сепаратизам у Војводини се наставља. И то овај пут из Петровграда (Зрењанин), сепаратисти нам поручују да нису одустали од „Војводине републике“.

У ноћи између петка и суботе, 22. и 23. августа, сепаратисти су исплакатирали улазе у Петровград (Зрењанин), са јасном поруком и жељом да нису одустали од отцепљења Војводине од матице Србије. Врло је индикативно да су се сепаратисти пробудили у тренутку када је Вучић изјавио да неће потписати споразум са Русијом и када је најављена реконструкција власти у Покрајинској скупштини. Некада велики противник Ненада Чанка и Бојана Пајтића, Горан Кнежевић, сада потпредседник СНС-а, изјавио је да је СНС променила своје мишљење, и да сада жели да са Демократском странком учествује у власти у Војводини. Ми сматрамо да је ово сепаратистима само дало ветар у леђа. Ако није тако, зашто се раније нису оглашавали, већ сада?

Вођа ЛСВ-а, Ненад Чанак, већ је изјавио да жели сарадњу са напредњацима на нивоу покрајине. Свима је познато да су лигаши највећи заговорници отцепљења Војводине од Србије. Њихове тенденције подржао је и Борис Тадић и Бојан Пајтић, а ево сада, верујемо да то ради и Српска напредна странка, која са њима свима заједно, „свом снагом“, жели власт у Војводини. Ово јасно говори, да су напредњаци слагали народ, који живи на северу наше земље, јер су се представљали као партијска странка. Банат, Срем и Бачка, увек су били простори на којима се чувала култура, вера и традиција српског народа, и управо то су изиграли напредњаци. Представили су се као браниоци српства и економског интереса на територији Баната, Срема и Бачке, а данас праве коалиције са сепаратистима и плаћеницима.

Двери ће наставити своју кампању против непотребне и економски штетне покрајинске администрације, која нас системски убија. И поручујемо сепаратистима да нећемо одустати и да им нећемо дозволити да шире своју пропаганду. Такође поручујемо Српској напредној странци, да докажу народу, којег су обманули, да не подржавају сепаратисте, тако што ће одбити заједничку власт са лигашима и демократама. У супротном ситуација је јасна, Српска напредна странка ће јавно подржавати сепаратизам у Војводини.

 

Радош Пејовић

Повереништво ДВЕРИ Петровград (Зрењанин)