Прочитај ми чланак

ПОДМУКЛО Вучић поново вређа народ који протестује: То је 5-6% екстремиста!

0

Александар Вучић вечерас присуствује отварању деонице обилазнице око Београда до Бубањ Потока, а том приликом је говорио и о најављеним блокадама у Србији наводећи да саветује демонстранте да то не чине.

На отварању завршене деонице обилазнице око Београда у аутобусу заједно са Вучићем били су градоначелник Београда Александар Шапић, министри Синиша Мали и Горан Весић, директори „Путева Србије“ и „Коридора Србије“ Зоран Дробњак и Александар Антић, као и кинеска амбасадорка у Србији Чен Бо.

На питање новинара о најављеним блокадама путева у Србији у петак, Вучић је „саветовао демонстрантима да то не раде“.

„Као председник бих их посаветовао да то не раде јер тиме себи штете. Мени је када чујем те аргументе да ћемо тиме Србији одузети толико и тоилико пара и да Вучић то не може да поднесе. То је лоше за нашу земљу, то нико од наших грађана не подржава, осим пет-шест посто екстремиста, то није политика. Мој резултат је оно што је изграђено“, рекао је Вучић.

Вучић је оценио како су блокаде саобраћајница као што је Газела „израз немоћи и очаја“.

„То је израз незнања и бахатости и ароганције према сопственим грађанима“, истакао је Вучић.

„Само не разумем то, никада то нико није радио у Србији, кажу то је радио и (Зоран) Ђинђић, он је блокирао Бранков мост, али никада Газелу и међународне путне правце, никад и нико“, рекао је председник Србије.

„То је лоша политика, ако је можемо тако и назвати, али свако има свој избор. Свако има свој избор, како подносим кад сте председник земље, морате да будете неко ко ће научити да трпи свакакве лажи, неистине, нападе и да наставите да радите. Њихов резултат биће супер, зауставиће Србију на два-три сата, а мој резултат је да смо направили нешто због чега ће Србија да иде брже“, додао је још Вучић.

Најавио је и да ће се у наредном периоду бавити Покретом за државу, као и да ће због тога ићи на консултације са народом.