Прочитај ми чланак

ПОДГОРИЦА: На градском гробљу „Чепурци“ више хиљада људи одало пошту Момиру

0

На градском гробљу „Чепурци“ у Подгорици више хиљада људи јутрос изјављује саучешће породици Момира Булатовића, бившег предсједника Црне Горе и премијера Владе СР Југославије.

Грађани пристижу из свих крајева Црне Горе и Србије. Последњу пошту Булатовићу су одали и Никола Шаиновић, бивши потпредсједник владе СР Југославије, потпредсједник СПС-а Предраг Марковић, адвокат Зденко Томановић, бројни политички представници Црне Горе.

На челу српске делегације стигао је и министар одбране Србије Александар Вулин, а у његовој пратњи је амбасадор Србије у Црној Гори Зоран Бингулац.

Са градског гробља поворка ће у 12 часова кренути ка селу Раће у Кучима, гдје ће Булатовић у 15 часова бити сахрањен на породичном гробљу.

Андрија Мандић говорио је испред капеле на погоричком гробљу.

„Морам да се опростим од државника, брата и пријатеља. Оно што ће историја морати да призна је државно руководство у коме је био Момир, прво пружило отпор окупацији Балкана и банкарском фашизму. На жалост, Момир неће дочекати слободу која долази у Европу и свет, а за коју се борио.“

Комеморација поводом смрти првог изабраног предсједника Црне Горе и бившег предсједника Савезне владе СР Југославије Момира Булатовића одржана је у Српској кући у Подгорици.