Прочитај ми чланак

ПОЧЕТАК ПАДА МИЛА ЂУКАНОВИЋА: Опозиција победила у Беранама, на улицама се слави! (Видео)

0

pobjeda-zdravo-berane1

Према прелиминарним подацима, коалиција „Здраво Беране“ је однијела побједу над ДПС-ом. На основу прилично поузданих података, „Здраво Беране“ има сигурних 19, док ДПС има 16 мандата у скупштини Берана.

На основу досад обрађеног материјала, само ће „Здраво Беране“ и ДПС ући у скупштину Берана. СДП и Позитивна су освојиле по 2% гласова, док је НС освојила испод 1%. У бројевима, НС има 185 гласова, а ПЦГ 332, док СДП има 362 гласа.

Изборни дан је обиловао бројним неправилностима, али кључну улогу у разбијању разрађене ДПС машинерије, одиграо је одборнички кандидат Бато Ђуришић , коалиције “Здраво Беране“ који је упао у „мини-штаб“ ДПС-а гдје се делила „једнократна помоћ“ за доведене бираче ДПС-а.

Полиција је убрзо привела Ђуришића, који је пуштен послије давања званичне изјаве. Осим овог, откривен је још једна „тајни изборни штаб“ са сличним активностима, у насељу Талум и кући Селмановића.

Храброст активиста на терену који су сакупили озбиљну документацију је на крају довела до побједе опозиције.

Коалиција „Здраво Беране“ је најавила кривичне пријаве против организатора куповине гласова и то Тарзана Милошевића, Светозара Маровића, Буда Дабетића, Вуке Голубовића, Ервина Манџукића, Воја Вујовића Ирвина Масличића и Фахрудина Адровића.

(in4s.net)