Прочитај ми чланак

Почео рат: ДС против СНП „Наши“

0

agent

(Тањуг)

„СНП НАШИ“ започео је акицију лепљења плаката у Аранђеловцу, Младеновцу и Новом Саду под називом „Страни агент, а не државни херој“.

„То је одговор на скандалозну кампању која се у Србији води са циљем да се покојни премијер, др Зоран Ђинђић, у јавности представи као визионар и политичар којег генерације треба да следе“, саопштио је тај покрет.

СНП НАШИ најоштрије осуђују „фалсификовање историје у којем се проглашава политичким генијем човек за којег су Стејт Департмент, ФБИ и ЦИА – кроз књигу Вилијема Монтгомерија, бившег америчког амбасадора у Београду, званично потврдили да је својевремено рад Зорана Ђинђића и ОТПОР-а био финансиран, припреман и координиран преко оперативног ЦИА центра у Будимпешти директно од стране Бил Клинтона“.

Став СНП НАШИ јесте да је „Ђинђић енциклопедијски пример политике глупости и промашаја, пример велеиздајника и америчке марионете која је по класичном рецепту и системима индоктринације преварена, искориштена и одбачена, а што на крају и сам Ђинђић није могао да сакрије жалећи се јавно да га је Запад преварио за обећану финансијску помоћ и да Србији није дат обећани третман на међународном нивоу“.

„Даћемо све од себе да политички промашај какав је била Ђинђићева политика никад више не буде поновљена, као и да сви истински српски хероји који су заједно са својим народом поделили судбину, борили се за слободу и носили српски крст добију заслужено место у историји српског народа наспрам оних велеиздајника и плаћеника који су се коцкали и који се коцкају са највећим светињама српског народа“, саопштио је СНП НАШИ.

——————————————————————————————————————————————–

ДС затражила забрану рада СНП Наши и кажњавање оних који су осмислили и спровели њихову последњу кампању против убијеног премијера Зорана Ђинђића.

Демократе од надлежних државних органа траже и уклањање, како су у саопштењу нагласили, срамних плаката и санкционисање учинилаца.

СНП Наши су раније данас саопштили да су почели акцију лепљења плаката у Аранђеловцу, Младеновцу и Новом Саду под називом „Страни агент, а не државни херој“.

„То је одговор на скандалозну кампању која се у Србији води са циљем да се покојни премијер др Зоран Ђинђић у јавности представи као визионар и политичар којег генерације треба да следе“, наведено је у саопштењу.

ДС је указала да „срамном кампањом против убијеног председника ДС и Владе Србије, СНП Наши, под тим или неким другим именом, наставља своје активности пуне мржње, насиља, позива на линч и прогон људи који им, по било ком њиховом мерилу, не одговарају“.

Демократе у саопштењу подсећају да је Ђинђић дао живот за изградњу друштва које је у свему супротно ономе за шта се та и њима сличне „екстремистичке ретроградне организације“ залажу.

„Ђинђић је убијен управо у атмосфери мржње какву данас покушава да створи ова организација, која је у својој прошлости већ састављала спискове неподобних медија и организација, прекидала трибине, изложбе, концерте и скупове који јој се нису допадали, претила патролирањем њихових тројки улицама да се не би одржавали догађаји које су они сматрали неподобнима, претила политичким противницима…“, наводи се у саопштењу.

ДС је упитала Уставни суд Србије, који је, како су подсетли, у новембру прошле године одбио захтев републичког тужилаштва за забрану покрета, да ли у Србији има ко да забрани мржњу и шта још треба да се деси да би та организација уверила оне који о томе одлучују у деструктивност и опасност својих идеја и активности.