Прочитај ми чланак

ПО ЗАКОНУ: Ухапшени новинар и адвокат због претњи Вучићу на Фејсбуку

0

vucic u magli olПолиција је у две одвојене акције ухапсила уредника недељника Таблоид Милана Маленовића и адвокат Дејан Крстић због сумње да су преко друштвених мрежа претили смрћу премијеру Србије Aлександру Вучићу и појединим министрима, саопштило је данас Министарство унутрашњих послова (МУП).

Осумњичени за кривично дело угрожавање сигурности су уз кривичну пријаву приведени Вишем јавном тужилаштву у Београду, наводи се у саоштењу.

Полиција је, приликом претреса станова осумњичених, привремено одузела рачунарску опрему, која је коришћена за упућивање претњи преко друштвених мрежа.

Виши суд у Београду није данас одредио притвор београдском адвокату Дејану Крстићу (44), поводом сумњи да је преко друштвених мрежа упутио више претњи премијеру Србије Aлександру Вучићу и појединим министрима, већ га је пустио да се брани са слободе, рекао је Тањугу Крстићев бранилац Драган Палибрк.

Крстић је данас ухапшен, саслушан у Тужилаштву за високотехнолошки криминал Вишег тужилаштва у Београду, које је предложило да му се одреди притвор, али је судија за претходни поступак тај предлог одбио, рекао је Крстићев бранилац Драган Палибрк.

Уреднику Таблоида одређен притворmalenovic-foto-facebook_hs

Виши суд у Београду одредио је данас притвор до 30 дана уреднику „Таблоида“ Милану Маленовићу (52) који се сумњичи да је преко друштвених мрежа упутио претње премијеру Србије Aлександру Вучићу и неким министрима.

Како је Тањугу речено у тужилаштву, Маленовићу је одређен притвор због околности које указују да би могао да понови кривично дело.

Извор: Танјуг, Бета