Прочитај ми чланак

ПЛАТА ИЗ БУЏЕТА Вучић није дошао на посао, али зато иде на телевизију

0

Нерадник који без политике нема дана радног стажа, Александар Вучић, не долази редовно на посао - уверио се и данас народ који протестује испред Председништва. Али, зато наступа на режимској ТВ Прва са ботовима Биљаном Србљановић и Николом Томићем, иако му то није радно место за које га народ плаћа из буџета.

Саво Манојловић из Иницијативе Крени-промени, који са народом из више места у Србији, кампује испред зграде Председништва од четвртка увече, казао је за да је читав дан чекао да види председника Србије, али да се, према његовим сазнањима, он није појављивао на свом радном месту.

– Од јутрос сам чекао Вучића, пошто он говори да долази рано на посао. Урадио сам и јутарњу гимнастику, али њега није било, прочитао сам Макса Вебера о радној етици, њега и даље није било. Светла су упаљена, али се он није појављивао – открио је Манојловић.

И додао да му је председник Србије – најближи комшија.

– Мој шатор је најближи Председништву, он ми је најближи кошмија. И ако се данас не појави, ја размишљам да пријавим његов нестанак – казао је Саво.

Манојловић је захвалио свима који долазе да их обиђу у парку испред Председништва.

– Захваљујемо свима које долазе. Али желимо да власт разуме ове људе овде, они нису политичари, они су забринути за своје здравље, брину да ће доћи до њиховог прогона. Оно што је потребно је да председник и премијерка оно што су рекли, спроведу кроз закон. Онда ће ови људи отићи кућама и наставити своје животе – нагласио је Манојловић.

Према његовим речима, обећања нису довољна.

– За сада су укинули просторни план за Јадар. И ту смо постигли значајан корак. Али ако немате забрану…како то да је забрањено за Јадар, али није у Ваљеву или некој другој локацији? Да ли су једни грађани дискриминисани у односу на друге, или то значи да је ово све једна велика превара – сумња Манојловић.