Прочитај ми чланак

ПИСМО СИ ЂИНПИНГА НИКОЛИЋУ: Ви сте стари пријатељ кинеског народа

0

Тренутно односи између Кине и Србије снажно напредују, што је корисно за оба народа, наводи се у писму кинеског председника Томиславу Николићу.

Председник Србије Томислав Николић примио је писмо председника НР Кине Си Ђинпинга, у коме се наводи да односи Србије и Кине показују снажан напредак.

„Ви сте стари пријатељ кинеског народа и мој лични пријатељ. У Вашем писму су дате високе оцене развоју кинеско-српских односа и постигнутим позитивним резултатима сарадње између наше две земље у свим областима, с чим се потпуно слажем“, навео је Си Ђинпинг, саопштава Служба за сарадњу с медијима председника.

Си је истакао да под вођством председника Николића Србија активно реагује и учествује у изградњи „Један појас, један пут“ и „Сарадњи 16+1“, што, како је Си навео, високо цени.

„Тренутно односи између Кине и Србије показују снажнан напредак, што доноси корист и добробит за оба народа. Придајем велику пажњу кинеско-српским односима, и желим да заједно унапређујемо даљи развој свеобухватног стратешког партнерства између Кине и Србије на све виши ниво“, указао је Си.