Прочитај ми чланак

Писмо Покрета Двери члановима Српске академије наука и уметности

0

SANUlogoОгласите се као Српска академија наука и уметности у одбрану Устава Србије, у одбрану Косова и Метохије! Ако то не учините изгубићете част и као људи и као академици.

Уважена господо,
Можда, заузети својим научним и уметничким стваралаштвом, нисте (осим часних изузетака) приметили да једна ненародна власт у Србији спрема да, упркос Уставу и нашој вековној историји, преда Косово и Метохију НАТО монструму, лажној држави са седиштем у Приштини и под влашћу „политичара“ оптужених релевантним извештајима међународних стручњака да су се бавили трговином органима заробљених, мучених и убијених косовских Срба.

Ова власт то чини да би добила датум за приступање Европској Унији, творевини у распаду, продајући тиме веру за обећање вечере. Зато Вас, најугледнија имена наше науке и уметности, подсећамо да је крајње време да се огласите, и да случајним и све више бившим људима који су узели државно кормило у руке на основу једне изборне крађе, а сад би да нам украду нашу Светињу над светињама, јасно поручите: ОВАКО ВИШЕ НЕ МОЖЕ.

Сви најугледнији српски академици, од Јована Цвијића до Димитрија Богдановића, сматрали су Косово и Метохију битнима како за свој научни рад, тако и за свој грађански и лични живот. Ако нам узму Косово и Метохију, каквом ћете науком и уметношћу правдати своје небављење овом темом у најважнијим тренуцима по српски народ у другој деценији 21. века?

Желимо да верујемо да као  институција (јер поједини међу вама не ћуте) нећете ћутати. Ако будете ћутали, после свега што нам се данас дешава, Ваше научно и уметничко стваралаштво Вас неће оправдати ни пред народом коме припадате, ни пред историјом која се, на Ваше и наше очи, саздаје тамо где има довољно храбрих и честитих да уђу у њену матицу. О Богу Правде, коме пева српска химна, да и не говоримо.

Још једном позивамо, у име свих који од Вас чекају одговор: огласите се као Српска академија наука и уметности у одбрану Устава Србије, у одбрану Косова и Метохије! Ако то не учините изгубићете част и као људи и као академици, и после тога више слободно немојте ни око чега да се оглашавате.

Ако то не урадите Ваша институција и дефинитивно изгубиће смисао постојања и слободно може бити укинута, јер Ваша академска звања не служе Отаџбини.