Прочитај ми чланак

ПИСМО (ОДГОВОР) ОЧАЈНЕ ПЕНЗИОНЕРКЕ ВУЧИЋУ: ВИ нас систематично уништавате!

0

Господине председниче, добила сам писмо потписано Вашим факсимилом, па мислим да је пристојно да Вам одговорим. Не прихватам од Вас никакву захвалност ни патетичне изливе дивљења за пензионере.

Писали сте их због себе, како бисте задовољили жеђ и глад за гратификацијама и својима омогућили да Вам се још више некритично диве. Нас остале, који Вам се не дивимо, поново сте понизили недвосмисленом поруком да сте Ваша странка и Ви на њеном челу персонификација Србије, јер сте писма слали у ковертама са логом странке. Тиме сте јасно означили да је Србија исто што и СНС, а Ви исто што и Србија.

Тако се и понашате и владате. Суспендовали сте све институције и све државне системе ставили под контролу. Не дозвољавате да и најмања и најбезазленија друштвена организација буде устројена по правди и закону. Свуда су искључиво Ваши људи, од месне заједнице до републичке владе. Привремене послове добијају само чланови Ваше странке. Завели сте чудовишну контролу над свим добрима државе и њеним становницима. Продали сте у бесцење ПКБ са 17 хиљада хектара плодне земље, механизацијом, објектима и сточним фондом. Продали сте РТБ Бор, који је годинама пре продаје систематично уништавао члан и функционер Ваше странке. Довлачите иностране фирме и дајете им субвенције да запосле наше људе за мизерну плату под нељудским условима рада. Зашто нашим људима нисте давали новчане подстицаје да започну сопствене послове? Зар наши људи не умеју да обрађују земљу и баве се прерадом пољопривредних производа, него треба да дођу Арапи да би нас том послу учили? Зар мислите да је часно да власницима страних компанија нудите своје суграђане као јефтину радну снагу?

Ви нас, председниче, систематично уништавате и понижавате и верујете да смо сви у стању хипнозе и менталне хибернације и да лако прихватамо све Ваше измишљене приче, виртуелну реалност, махинације и манипулације. Тачно је да сте добар део послова везаних за разарање биолошког и економског ткива Србије обавили, због чега су се хиљаде младих људи иселили из државе. Можда ћете и успети да постанете неприкосновени владар и власник Србије коју ћете разделити између својих саплеменика и послушника.

А можда ће Вас у Вашој намери осујетити они који су схватили да сте окупирали нашу државу и не желе да је напусте, јер Србија није Ваше власништво.

Не верујете да имамо снаге да се одбранимо од Ваших сатрапа, али можда Вас изненадимо и на следећим изборима покажемо да нам је доста Ваших обмана. Јер, ако сте толико јаки и силни, каквим се представљате, зашто не дозволите грађанима да се самостално определе на изборима за кога ће гласати? Зашто сте у Лучане послали војску комесара и јуришника да убеђују и застрашују људе? Ако сте председник свих грађана Србије, зашто не изађете пред оне који реалност тестирају другачије од Вас и са њима отворите дијалог на телевизијама и другим медијима? Тада не бисте морали да пишете бљутава писма, јер бисмо могли да Вас видимо као разговарате, а не само да гледамо и слушамо Ваше монологе. До тада, понављам, не прихватам Вашу захвалност што сте ми годинама отимали пензију, јер ме нисте ни питали да ли се са таквом Вашом одлуком слажем.