Прочитај ми чланак

Писали „Лажеш Вучићу“, прети им шест месеци затвора!

0

ПРОКУПЉЕ – Прокупачка полиција поднела је кривичну пријаву против двојице локалних функционера Демократске странке у тој општини због постојања основане сумње да су са још три непознате особе исписивали графите „Лажеш Вучићу“, речено је у Основном јавном тужилаштву у Прокупљу.

Због постојања основане сумње да су са још три непозната лица извршили кривично дело „уништење и оштећење туђе ствари из члана 212 Кривичног закона“, прокупачка полиција поднела је кривичне пријаве против Бобана Лепојевића, председника Окружног одбора Демоктратске странке у Топлици, и Драгана Динића, шефа Изборног штаба Општинског одбора Демократске странке у Прокупљу.

За дело које им се ставља на терет, запрећена је затворска казна до шест месеци, или новчана казна.

– За Лепојевића и Динића се сумња да су у ноћи између 19. и 20. новембра уз помоћ три НН лица и унапред припремљеног шаблона и беле фарбе на више места у општини Прокупље исписали натпис „Лажеш Вучићу“ – рекла је Јелена Бошковић, вршилац функције Основног јавног тужиоца у Прокупљу.

Кривична пријава је предата тужилаштву у редовној процедури, сазнаје се у том суду.

Иначе, један од осумњичених Бобан Лепојевић каже да подржава графите који су пре неколико дана осванули на више локација у граду, али негира да је он учествовао у њиховом писању, те да иза свега стоји политика.

– Никада нисам написао ниједан графит и сматрам да је поступак против мене и Драгана Динића, шефа Изборног штаба ДС у Прокупљу, још једна у низу политичких фарси и атак на Демократски странку у Прокупљу – прокоментарисао је Лепојевић и потврђује да је сличну изјаву дао и у полицији.

Иначе, како се незванично сазнаје иза графита „Лажеш Вучићу“ стоји Клуб демократске омладине Прокупља, који ће наставити са оваквим и сличним акцијама у наредном периоду.

Извор: Блиц