Прочитај ми чланак

Пет масних лажи напредњака у Скупштини и показна вежба како настају насловнице…

0

Пет масних лажи напредњака у Скупштини и показна вежба како настају насловнице режимских таблоида

Наставак конститутивне седнице Скупштине Србије у понедељак је почео минутом ћутања за жртве мартовског погрома 2004. године. Пуна три дана посланици власти убеђују грађане да је током тог минута дошло до дивљања опозиције и да нису показали пијетет.

Они који су гледали пренос седнице на РТС-у знају да то није истина.

Затим, шеф посланичке групе Еколошки устанак Александар Јовановић Ћута јавно прозива бившег председника Српске листе Горана Ракића због тога што је положио заклетву држави Косово.

Лаж број 1

Следи невероватна замена теза у режији будуће председнице Скупштине Ане Брнабић лично.

“Овако изгледа ваљда ненасилна, толерантна и пристојна Србија. Само силеџије и само насилници. Устане човек, њихов народни посланик, и каже све најгоре о Србима са Косова и Метохије„, рекла је Брнабић.

Горан Ракић није једнако Срби са КиМ, то зна Брнабић, то знају гледаоци, а то знају и Срби са КиМ, који су не тако давно да бисмо заборавили на тог истог Ракића насрнули у Северној Митровици, након чега је брже-боље отишао са чела Српске листе.

И то није једино што је Ана Брнабић тог дана изговорила, а да није истина.

Лаж број 2

Тако је набрајала шта се све на КиМ изгубило до 2012. године, кад је СНС дошао на власт.

„Све што је могло изгубило се, и што није могло то се дало да би се Запад и западни партнери одобровољили. Почевши од 2001. кад се ослободило 800 албанских терориста, преко погрома 2004. кад су власти у Београду ћутале“, рекла је Брнабић и навела да се бивша власт после проглашења независности Косова огласила једним саопштењем, а да су 2010. пребацили преговоре из УН у Брисел.

„Од како се променила власт 28 држава је повукло признање те лажне државе, уз јединство српског народа на КиМ, захваљујући Српској листи. То је све резултат ове власти и политике Александра Вучића“, рекла је Брнабић.

Оно што је техничка премијерка/председница парламента заборавила да помене јесте све оно што се десило од Бриселског споразума, који је ова власт потписала 2013, до данас. Укључујући и споразум из Охрида који је Александар Вучић прихватио прошле године.

У том периоду Београд је Приштини препустио војску, полицију и судство. Косово је добило свој позивни број, а Срби на северу су изгубили регистарске таблице са ознакама српских градова. Београд је укинуо и налепнице на административним прелазима, па се возила с косовским РКС таблицама слободно возе Србијом. Срби су напустили институције, на чело четири општине са српском већином су дошли Албанци. На послетку, Срби су остали и без динара, а своја примања из Србије сад могу да подигну у покретним банкама-контејнерима…

Лажи број 3 и 4

У више наврата посланици власти, а пре свега бивши председник парламента Владимир Орлић и шеф посланичке групе Миленко Јованов, називали су опозицију нацистима и насилницима, тврдили су да су фиизички насрнули на председавајућег Стојана Раденовића, али и да је шеф поаланичке групе Народног покрета Србије Мирослав Алексић ударио једног полицајца из обезбеђења које је свако мало улазило у салу.

“То што раде је невиђена креација. Потпуно лудило. Да људи тврде да се догодило нешто што није, а за шта постоји видео снимак. То је порука грађанима ове државе да не верују својим очима, већ у оно што им каже власт. Нити сам ударио полицајца, нити смо претили Стојану Раденовићу, а понајмање смо вређали наше људе на Косову и Метохији. Можда је баш КиМ најбољи пример њихових манипулација и шибицарења. Изнова и изнова оптужују опозицију за све оно што су они сами урадили, јер опозиција пуних 12 година не доноси никакве одлуке на релацији Београд – Приштина”, каже овим поводом Мирослав Алексић за Нова.рс и додаје да је највећи успех ове власти на Косову настанак једног новог криминалног клана.

“Док по Кнез Михаиловој улици развијају српске заставе и певају “Весели се српски роде”, на КиМ није остала ниједна српска застава, нема динара ни табле с ћирилцом. Највећи њихов резултат је настанак једног новог криминалног клана, који личи на Земунски. Само уместо Шиптара и Кума сад имају Милана и Звонка, а уместо Легије имају Марка Кричка”, закључује Алексић.

Лаж број 5

На мети власти био је и лидер Новог ДСС Милош Јовановић. За њега је био “задужен” ни мање ни више него бивши страначки колега Небојша Бакарец. Он у свом маниру изговара следеће:

“Милош Јовановић је оставио на цедилу своје родитеље 1999. Био је у пуној снази. Побегао је, утекао је. Он има резервну домовину, Француску. Ми немамо. Он овде кад пусте химну каже – где је Марсељеза”.

Јовановић га је затим демантовао.

„Нико ни данас ни јуче није ударио ниједног припадника МУП, нико из опозиције. На страну питање зашто ми водимо ове седнице с кордоном припадника МУП? То је одговорност ове већине и не иде вам на част. Председавајући, нико овде није ударио ни на вас. Као што јуче нико, док смо давали минут ћутања жртвама мартовског погрома 2004. године, није дивљао. Као што нико јуче није рекао ниједну ружну реч о Србима с КиМ. Нажалост, брутална лаж, брутална манипулација. То су очигледно легитимна средства политичке борбе СНС, њима на част, њима на образ“, рекао је Јовановић, а затим додао:

„Неко је рекао да сам побегао 1999. године. Не, ја сам студирао од 1995. у Француској, а 1999. сам сео у аутобус и дошао у своју земљу, три дана од почетка агресије, која се у мојој докторској дисертацији управо тако наводи. Али не знам зашто толико инсистирате на томе, јер нешто не видим да је Александар Вучић био херој са Паштрика или Кошара. Он је тад сређивао стан који је те године добио од државе. Симпо му је доносио намештај, а онда је он гласао да се рат настави. Млади да гину, а он сређује стан. Немојте да се хватате за то, клизав вам је терен“, закључио је Јовановић.

Џабе, насловнице се већ штампају…