Прочитај ми чланак

Патрушев не долази у Бгд да се види са Вучићем, како су режимски медији најавили

0

Режимски медији су на сва звона најавили да ће један од најближих сарадника Владимира Путина, секретар Савета за националну безбедност Русије, доћи у Београд 28. фебруара да поразговара са председником Србије у вези Косова и Метохије и других питања.

Вучићева саветница за медије Сузана Васиљевић, која координира режимским медијима, вечерас је демантовала информације да Николај Патрушев долази у Београд.

„Обавештајни рат против Србије је у току! Патрушев НЕ долази у Београд!Требало би да се дубоко стидите ових лажи. У нормалној ситуацији бих игнорисала бих вашу злурадост, али оно што радите је прилично опасно – ширење лажи под датим околностима требало би да вас постиди.

П.С. Председнички авион је већ данима паркиран на аеродрому Никола Тесла БЕГ“, написала је Васиљевић.

Занимљиво, Сузана се „острвила“ на неког новинара из Сарајева, а не на „своје“ медије у Београду (Вечерње новости, Блиц, Танјуг…) који су још пре неколико дана пренели као ударну вест да Патрушев долази у Београд. Такође, није навела да ли је Патрушев договорио па одложио посету због ескалације рата у Украјини или су Вучићеви медији тада „спиновали“ да ће доћи.

Режимски медији су 21. фебруара написали да је планирано да Патрушев са Вучићем разговора у вези алармантних упозорења руског шефа дипломатије Сергеја Лаврова да се на Косову и Метохији, у Албанији (Вучићев Опен Шенген) као и БиХ регрутују „пси рата“ за украјинско ратиште. 

Новости које уређује Милорад Вучелић су најавиле и да ће Вучић и Патрушев да размотре однос Србије у Русије на пољу безбедности у Европи и свету, док је Танјуг написао да ће руски званичник да тражи додатне информације о наводима руских опозициона који тврде да су  тајно праћени у Београду и да је министар унутрашњих послова Александар Вулин предао тај материјал Патрушеву током посете Москви почетком децембра прошле године.