Прочитај ми чланак

ПАТРИОТЕ У РУСИЈИ: Двери у Москви као део делегације из Србије

0

Народа посланица, Марија Јањушевић учествoвала је у Москви на Интернационалном форуму под називом „Развој парламентаризма“.

У Москви се четвртог и петог јуна одржао се интернационални форум под називом „Развој парламентаризма“ у којем је учествовало преко 550 посланика из 97 земаља. Поред једног представника којег је делегирала председник Скупштине, из Србије учествује и делегација предвођена Драганом Трифковић, директором Центра за геостратешке студије, у којој су Марија Јањушевић, народни посланик Двери, Славиша Ристић, народни посланик и председник Покрета Срба са КиМ „Отаџбина“ и једини независни народни посланик црногорског парламента Александар Дамјановић.

Форум је отворио председник Руске Думе Вјачеслав Володин, а након њега су се обратили председници парламената из држава широм света. Централна тема Форума је био како чланови парламента могу да унапреде интерпарламентарну сарадњу у интересу бољег живота њихових држављана, односно како да на најбољи начин представљају оне грађане, који су их својим гласом овластили да их представљају.

Драгана Трифковић је као шеф делегације у разговору са замеником председника Руске Думе г. Толстојем нагласила колико је важно да Србија и убудуће има подршку у очувању Косова и Метохије.

Народни посланик Двери Марија Јањушевић је наставила разговоре о очувању породице и мерама подршке, започете са послаником Руске Думе Ингом Јумашевом проле године на Светском конгресу породица у Будимпешти. Ове године разговори су проширени на тему безбедности жена и општој безбедности грађана.

На форуму је запажен број учесника из афричких земаља, док су парламентарци из западне Европе ретки, али их има. Такође је регистрован одређен број посланика Европског парламента.

Српски покрет Двери учешће у овој делегацији посматра као још једну у непрекидном низу активности у одбрани 15% српске територије на КиМ.