Прочитај ми чланак

ДА ЛИ ЋЕ БИТИ НЕРЕДА: Патриотске снаге се огласиле поводом недељног Прајда

0
Serbs hold placrds, reading "Parading is forbidden," during a protest in the center of Belgrade on October 9, 2010 against a Gay Pride parade planned for October 10. Some 8,000 Serbs marched in Belgrade Saturday the planned Gay Pride parade.  Participants ranged from families with children to young football supporters, some of whom gave Nazi salutes and shouted for the death of homosexuals.   AFP PHOTO / Andrej ISAKOVIC

AFP PHOTO / Andrej ISAKOVIC

У недељу 20. септембра заказан је нови „Прајд“ који за разлику од свих претходних година није добио толику медијску пажњу, а и патриотске снаге су много тише него пре.

Као и свих претходних година најгласнији противници одржавања параде педера су припадници Образа и Српског народног покрета Наши.  Они су у склопу кампање „Ослободи Србију“ за недељу заказали протест под називом „ВЧЋ ПДР!“:

Србски Образ и СНП Наши позивају српски народ и све грађане Србије да у недељу 20. септембра, у 11 часова, дођу испред седишта Српске напредне странке, где ће се одржати акција ВЧЋ ПДР! (Вођу Чека Ћорка, Пријатељи Државу Растурају!).

У склопу акције, диктатору Александру Вучићу ће бити уручена специјална награда ВЧЋ ПДР! за његова достигнућа у области издаје националних интереса, гушења грађанских слобода и наметања свеопште изопачености.

Лидер СРС Војислав Шешељ је у интервјуу за наш портал раније позвао припаднике своје странке да дођу на ову манифестацију са четничким заставама:

– Нисмо за прогон хомосексуалаца и за њихову дискриминацију, али сматрамо да се то не сме пропагирати као систем вредности и да геј параде не би требало да се одрже. Треба им омогућити да се сакупљају у затвореном простору ако желе. Али да по београдским улицама пропагирају њихов систем вредности? То је против јавног морала и параде треба забранити.

Поред СРС раније су се о геј паради огласили и Двери и ДСС:

– Народ Србије треба да схвати да је процес промоције и наметање хомосексуалне идеологије нашем друштву поприлично подмакло. Геј парада практично није главна тема оних који желе хомосексуализам у Србији, они иду даље и зато су покренули у многим школама сексуално образовање помоћу којег се хомосеклуализам представља као нешто нормално. На тај наћин желе да уђу у наше школе и вртиће, а након тога ће, како су најавили иницирати низ нових законских решења којима ће се ићи на легализацију хомосексуалних бракова и дозвољавање усвајања деце тим паровима. На крају, круна њихове борбе ће бити закон о кажњавању сваком ко се јавно противи или крититчки односи ка хомосексуализму и њиховој идеологији – рекао је Бошко Обрадовић за Србин.инфо.

Демократска странка Србије, противећи се било каквој дискриминацији људи по основу њихове сексуалне оријентације, противи се одржавању политичког скупа ЛГБТ популације и промовисању хомосексуалности и апелује на организаторе скупа да одустану од његовог одржавања. Демократска странка Србије апелује и на противнике одржавања скупа да своје неслагање не изпољавају применом било каквог насиља према његовим учесницима и онима који по службеној дужности скуп буду обезбеђивали, наводи се у саопштењу ДСС-а.

Заветници упозоравају да у Србији постоје много угроженије категорије од педера:

– Верујемо да нашем друштву уместо поменутог „pride week“ недостаје седмица бриге о самохраним мајкама, седмица посвећена ратним ветеранима који су бранили отаџбину у најтежим временима, седмица посвећена деци без родитеља и родитељима без деце, седмица заштите животне средине коју свакодневно угрожавамо, седмица посвећена традицији и сећању на наше хероје и хероине, и још „много седмица“ којима бисмо испунили годину и године – а сваки дан посветили њима и многобројним сиромашним, запостављеним и обесправљеним људима широм наше земље.

Нажалост, све поменуте категорије не добијају ни приближно медијског простора, донација и пажње, као што је случај са лгбт манифестацијама, чији је главни циљ пропаганда уперена против породице, као основне ћелије друштва.

Српски сабор Заветници ову и наредне недеље посветиће управо заштити породице, достојанства грађана, очувању вредносног система на којима почива српско друштво – то су теме о којима ћемо говорити на трибинама које ћемо ових дана одржавати у градовима Србије – рекла је Милица Ђурђевић за Србин.инфо.

Извор: Србин.инфо