Прочитај ми чланак

Паровић: И десни и леви да марширају против Вучића и блокирају Газелу! (ВИДЕО)

0

Још прве вечери тог кобног трећег маја када је Србија завијена у црно због масакра у "Рибникару" грађани су у мимоходу дошли испред институција државе Србије и тражиле оставке и одговорност. Власт се оглушила о те захтеве и понудила званичну верзију о кривици видео игрица и друштвених мрежа. Овај недостатак емпатије и такта за потребе народа су изазвали народни бунт који се огледа у тихом маршу против насиља.

У основи тај бунт је у знак одбране светиње живота и налик је литијама којима је народ у Црној Гори бранио древне мнастире и духовни идентитет. Зато је важно да и данас у 18 часова буде што више људи испред Народне скупштине да се снагом броја и одлучности разбије зло које власт свакодневно генерише.

Ми политичари морамо бити само сервис побуњених грађана и громобран којим ће људи бити штићени од репресије власти. Било какве политичке погодбе које подразумевају договор о некаквим брзим парламентарним изборима не долазе у обзир јер тиме Вучић обезбеђује скидање одговорности са себе и пребацивање трагедије у предизборну кампању.

Др инж. Мирослав Паровић, Народни слободарски покрет