Прочитај ми чланак

Паровић демонтирао Вучићеву конференцију за медије: Трагикомична издаја и фолирање

0

„Досадашња пракса нам је показала да све што Курти ради, а Вучић се као противи, кроз неколико месеци постаје уобичајена пракса прихватљива за све“, наводи у саопштењу председник ванпарламентарне странке Народни слободарски покрет Мирослав Паровић.

Додаје да најсвежији пример су регистарске таблице због којих се месецима „водио рат на Пинку и Хепију, да би онда на крају Вучић прогласио велику победу тиме што је прихватио да се укину српске регистарске ознаке“.

„На исти начин ће и нови рат око употребе динара на територији КиМ, кроз пар месеци бити завршен још једном у низу победа и то тако што ће по законима тзв. Републике Косово нека приватна банка из Србије добити лиценцу и онда ће се преко ње обављати трансакције. То ће уједно бити прилика да неко близак Вучићу, а да је уједно и власник банке, енромно заради на тим трансакцијама“, наводи Паровић.

Поручује да је и данашње Вучићево обраћање било „чисто фолирање намењено за домаћу употребу“.

„Посебно је трагикомична прича о томе да је својеручно писао писма светским државницима, чиме код грађана ствара утисак како се он ломи од борбе за заштиту интереса Србије. Садржајем тих писама јавност ће бити затрпана читаве наредне недеље док се буде конституисала Народна скупштина без легитимитета имајући у виду да су избори покрадени, а суштински у њима ће писати оно што као држава редовно подносимо као извештај Савету безбедности о стању на Косову и Метохији“, указује Паровић.