Прочитај ми чланак

Паркинг сервис – паразит коме се мора стати на пут

0

Народна странка оцењује, да је Паркинг сервис казнена експедиција за Београђане који користе аутомобиле када се усуде да крену у централне делове Београда или пред болнице, вртиће или школе, због обавеза које не могу да избегну. Уместо да обезбеди довољан број паркинг и гаражних места, он вреба прекршаје Београдана у граду хроничног недостатка места за паркирање. Казне које прописују су више одмазда и рекет, него начин превентиве или одвраћања од неправилног паркирања.

Паук је синоним те одмазде, јер је цена одношења аутомобила вишеструко и непристојно виша од цена коштања за њихово одношење. Народна странка сматра ово стање неодрживим и темељно ће реформисати ЈКП које се буде бавило управљањаем, коришћењем, одржавањем, контролом и наплатом јавних паркиралишта, али и обевезом изградње нових паркиралишта и јавних гаража, када ускоро буде у прилици да управља Градом Београдом.

Паркинг сервис се определио за логику, која је супротна интересима грађана, да је исплативије наплаћивати казне грађанима за непрописно паркирање или одношење аутомобила, него инвестирати и убирати приход кроз наплату коришћења паркинг и гаражних места.Што би трошили новац на изградњу гаражних и обезбеђење паркинг места, кад више новца доноси одношење аутомобила Пауком, суштина је ове антинарододног промишљања?

Савршен бизнис план. Паркинг сервис је одавно престао да буде сервис грађана а све више је сервис менаџмента и његових налогодаваца из Градске управе. “Око соколово” је продужена рука одмазде према Београђанима, јер иако припада Комуналној милицију, сву опрему и џипове су добили од Паркинг сервиса, иако је јасно да раде противуставне противзаконите радње.