Прочитај ми чланак

Пантић: Албанци желе војну интервенцију КФОР-а на северу!

0

Председник општине Косовска Митровица Крстимир Пантић изјавио је данас да званична Приштина жели да испровоцира сукобе на северу Косова како би Кфор војно интервенисао у овом делу покрајине.

Пантић је рекао да косовски Албанци планирају да изазову сукобе уз употребу ватреног оружја и жртве на северу покрајине како би међународна заједница војно интервенисала а Приштина прекинула преговоре са Београдом.

– У правцу овог сценарија су и стални покушаји Еулекса и КПС-а да друмским путевима превозе косовске царинике и пограничну полицију до прелаза Јариње и Брњак – тврди Пантић.

Пантић је оценио да је косовски премијер Хашим Тачи изложен сталним притисцима опозиције и својих страначких колега због преговора које води са представницима званичног Београда, што је разлог због чега Албанци желе насиље и повод за прекид дијалога са Београдом.

– Срби неће насести на провокације и сви протести грађана на северу биће апсолутно мирни и ненасилни – рекао је Пантић, који је и заменик директора владине Канцеларије за Косово и Метохију.

Он је истакао да су грађани одлучни да не прихвате да живе у тзв. независној држави Косово, што је јасно исказано и на референдуму 15.фебруара прошле године.

(Телеграф.рс / Тањуг)