Прочитај ми чланак

Панчевачки радикали траже да се Трг Зорана Ђинђића преименује у Трг Слободана Милошевића

0

pancevacki radikali

Смиљана Гламочанин Варга, одборник СРС, поднела је скупштини града Панчева предлог да Трг Зорана Ђинђића промени име у у Трг Слободана Милошевића.

Образлажући ова потез, Смиљана Гламочанин Варга поручила је : „ Од две хиљадите године у Србији се ради на уништавању националне свести и самопоштовања српског народа и свих грађана Србије. Кроз агресивну медијску, политичку и друштвену кампању се обезвређују и омаловажавају они који су задужили отаџбину на било који начин. Са друге стране величају се и славе они политичари који су интересе народа и државе подредили личном богаћењу.

За узоре младима се више не представљају поштени, храбри, пожртвовани и паметни, него о они без морала, принципа и памети. СРС сматра да Србији нема напретка док год се буду славили издајници и лопови а понижавали јунаци. Док год девојкама уместо Милице Стојадиновић Српкиње, Исидоре Секулић и Милунке Савић за узоре буду наметане Старлете, а младићима уместо Милоша Обилића и Николе Тесле за узоре буду наметани криминалци, Србији неће бити боље. Са ове историјске дистанце и у светлу догађаја у Србији и свету, и онима који ма то није било јасно деведесетеих година, данас је неспорно јасно да је Србија до двехиљадите године уз све мане била независна и суверена држава.“

„ Две хиљадите године су на власт дошли људи по задатку и плаћени од западних сила, истих оних западних сила које су нам комадале државу, организовале протеривање и убијање Срба и које су нас бомбардовале. Људи које су западне силе довеле на власт су у спрези са криминалцима пустошили и пљачкали Србију.

Салдо њихове владавине је осиромашен, гладан и понижен народ са једне стране и више милионски девизни износи на рачунима тих назови политичара и њихових удовица, с друге стране. Зоран Ђинђић је оличење свега тога и главни квислинг Нато пакта и ЕУ , човек који има највеће заслуге за окупацију Србије 2000. године, а под којом смо и данас.“ наставила је Смиљана Гламочанин Варга.

„СРС се често није слагао са одлукама Слободана Милошевића, наш председник проф. др Војислав Шешељ је више пута био политички затвореник док је Слободан Милошевић био предсeдник. Али ми политику не посматрамо из перспективе наших личних интереса, него из перспективе истине, правде и интереса отаџбине.

Молим само дужебрижне поштоваоце култа Ђинђић да ми не говоре да нема смисла кротоковати Зорана Ђинђића јер је мртав. И Хитлер и Анте Павелић су мртви, па да ли то значи да не смемо да их критикујемо.“ закључила је Смиљана.

(Србин.инфо)