Прочитај ми чланак

„Палмер демантовао Марка Ђурића“

0

Марко Ђурић амбасадор Србије у САД је 29. маја изјавио да администрација Џозефа Бајдена прихвата све обавезе из Вашингтонског споразума који нам је уместо Трампових милијарди донео само Израелско признање Косова и то на наш захтев. Амбасадор Ђурић је потврду својих речи како је рекао у интервју дневном листу Политика добио од представника Стејт департмента, Савета за националну безбедност и људи из нове администрације.

Само четири дана касније током своје посете Београду демантовао га је Метју Палмер заменик помоћника државног секретара који је рекао да је „Вашингтонски споразум ирелевантан“.

FOTO: YOUTUBE

Захтевам да амбасадор Ђурић обавести јавност Србије ко су људи који су му рекли да прихватају обавезе из Вашингтонског споразума или да призна да је свесно покушао да обмане грађане Србије, што је једино што ради још од када је прогласио победу Београда над Приштином од пет нула. Проблем је што је овај пут у своје лажи увукао и званичнике САД чиме је угрозио односе Србије са једном од највећих светских сила због чега мора одмах да буде опозван са места амбасадора.

Борко Стефановић, заменик председника Странке слободе и правде