Прочитај ми чланак

Пајтић и Чанак прете: Нећемо дозволити уличне преврате

0

bojan-pajtic-subotic

(РТВ)

Председник Владе Војводине Бојан Пајтић, поводом данашњег митинга „Стоп разбијању Србије“ у Новом Саду, изјавио је да покрајинске власти неће дозволити никакве „уличне преврате“.

„Пре 25 година Војводина је срушена на улици, затим је уследило десет најтежих година за Војводину и Србију. Захтевамо да се поштују Устав и закони, како би ова земља постала правна држава и од таквих захтева нећемо одустати и нећемо дозволити никакве уличне преврате“, казао је Пајтић новинарима у Суботици.

Према његовим речима, уколико су Устав и закони Србије сепаратистички, онда је и Предлог декларације о заштити уставних и законских права Војводине такође сепаратистичка.

Пајтић је поновио да покрајинска влада тражи једино да се поштују уставна и законска права Војводине и оптужио републичко руководство да стоји иза данашњег митинга у Новом Саду. 

„Уместо да републичка власт Војводину као позитиван аргумент у процесу европских интеграција, они шаљу своје присталице да протестују против владе Војводине“, рекао је Пајтић. 

Он је упитао одакле морално право онима који су довели до тога да Србија изгуби суверенитет над Косовом да сада оптужују Владу Војводине за разбијање земље. 

„Одакле морално право предводницима политике деведесетих, који су довели до тога да је Србија изгубила суверенитет над Косовом, да данас оптужују нас за разбијање земље“, упитао је Пајтић.

ЛСВ: Или хапсите криминалце или престаните да обмањујете

 

„Ако постоје криминалци у Влади Војводине, нека их полиција одмах похапси. Ако не постоје, позивамо Владу Републике Србије и све надлежне да зауставе обмањивање јавности и урушавање војвођанских институција“, каже се у саопштењу ЛСВ упућеном медијма.

У саопштењу ЛСВ се наводи да су у протеклих неколико дана, а нарочито данас, државни и партијски званичници говорили о пљачки од стране челних људи војвођанске администрације.

Ако криминалца у Влади Војводине има, полиција треба да их ухапси, став је ЛСВ.

Лига је поручила свим грађанима који су данас из разних крајева Србије стигли на протест у Новом Саду да све што ЛСВ жели Војводини, жели и другим деловима и будућим регионима Србије.

У ЛСВ даље кажу да ће се и даље борити за промену Устава и за то да новац који се у Војводини заради ту и остане.