Прочитај ми чланак

Ознака „хитно“: Министар упозорава на поплаве

0

27/07/2015 19:40 | Чајетина, Београд | Фото ФоНет

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић је позвала предузећа и агенције из ресора тог Министарства да обрате пажњу и предузму превентивне мере због најаве обилних падавина и упозорења на могућност поплава.

„Посебно напомињем да је веома важно да предузмете све планско-превентивне мере с обзиром да услед великих количина падавина могу наступити оштећења саобраћајне инфраструктуре, као и објеката у изградњи“, наводи се у писму које је под ознаком „хитно“ упутила Зорана Михајловић.

Како се наводи у саопштењу Министарства грађевинарства „од јавних предузећа и агенција се такође захтева да у току сутрашњег дана известе Министарство о уоченим потенцијалним ризицима и мерама које су предузели како би отклонили могуће негативне последице“.

Писмо упозорења упућено је ЈП „Путеви Србије“, „Коридорима Србије“, железничким предузећима „Инфраструктура железница Србије“, „Србија карго“, „Србија воз“, Дирекцији за железнице, Саобраћајном институту ЦИП, Институту за путеве, Агенцији за безбедност саобраћаја, као и Аеродрому „Никола Тесла“.

Допис је упућен и компанијама „Ер Србија“ и „ЈАТ Техника“, Директорату цивилног ваздухопловства Србије и Контроли летења Србије и Црне Горе – СМАТСА, лучким капетанијама, Агенцији за управљање лукама, Дирекцији за водне путеве, Управи за утврђивање способности бродова за пловидбу, Управи за транспорт опасног терета, као и Грађевинској дирекцији Србије.

Извор: Бета